Prajitura "Madi"

de madi_marin in Prajituri, 14 Mar 2010 | 23685 vizualizari

 

M+am inspirat de ici de colo si am facut prajiturica asta delicioasa....

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 70 g amidon
  • 100 g nuci macinate fin
  • 50 g ciocolata rasa marunt
  • esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 2 plicuri praf de crema de vanilie (Dr. Oetker)
  • 200 ml lapte rece
  • 200 ml frisca lichida rece
  • 4 linguri cu zahar pudra

Pentru glazuri:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g unt

Pentru sirop :

  • 150 ml apa
  • 4 linguri cu zahar

Pentru ornat:

  • 150 ml frisca lichida
  • 150 g nuci
  • 100 g zahar
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Madi":

Blatul: se mixeaza ouale intregi cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Se adauga nuca macinata si ciocolata rasa, apoi faina si amidonul date prin sita si se amesteca cu o paleta usor  pana se omogenizeaza bine compozitia. Se toarna in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si se da la foc mic cam 25 minute , apoi se desprinde hartia si se pune blatul la loc in tava sa se raceasca.

Crema: se mixeaza laptele, frisca, zaharul pudra si praful de crema pana se obtine o compozitie tare. Se da la rece.

Siropul: se fierbe apa cu zaharul  pana acesta se dizolva, apoi se da la rece.

Glazuri: se pune ciocolata rupta in bucatele impreuna cu frisca lichida si untul pe foc mic , amestecand contunuu pana ce se topeste totl si se obtine o crema omogena. Se imparte in doua.

Pralina: se face un caramel clar din zahar stropit cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga nuca pana se imbraca bine cu caramel . Se rastoarna pe un platou uns cu  mult unt, se lasa la racit, apoi se zdrobeste .

Frisca se bate spuma tare.

Montare: se va face in tava in care am copt blatul. Blat insiropat/ jumatate de glazura/crema/ restul de glazura/ frisca batuta tare/ nuca pralinata. Se da la rece si se taie a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Madi"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

jolygina 1

29.01.2013, 23:46

Ligia Bxl 1

22.10.2013, 17:11

ce bunatate o sa o incerc si eu

ralu_ca 1

22.10.2013, 17:50

excelenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!