Prajitura "Madi"

de madi_marin in Prajituri, 14 Mar 2010 | 33757 vizualizari

 

M+am inspirat de ici de colo si am facut prajiturica asta delicioasa....

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 70 g amidon
  • 100 g nuci macinate fin
  • 50 g ciocolata rasa marunt
  • esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 2 plicuri praf de crema de vanilie (Dr. Oetker)
  • 200 ml lapte rece
  • 200 ml frisca lichida rece
  • 4 linguri cu zahar pudra

Pentru glazuri:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g unt

Pentru sirop :

  • 150 ml apa
  • 4 linguri cu zahar

Pentru ornat:

  • 150 ml frisca lichida
  • 150 g nuci
  • 100 g zahar
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Madi":

Blatul: se mixeaza ouale intregi cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Se adauga nuca macinata si ciocolata rasa, apoi faina si amidonul date prin sita si se amesteca cu o paleta usor pana se omogenizeaza bine compozitia. Se toarna in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si se da la foc mic cam 25 minute , apoi se desprinde hartia si se pune blatul la loc in tava sa se raceasca.


Crema: se mixeaza laptele, frisca, zaharul pudra si praful de crema pana se obtine o compozitie tare. Se da la rece.


Siropul: se fierbe apa cu zaharul pana acesta se dizolva, apoi se da la rece.


Glazuri: se pune ciocolata rupta in bucatele impreuna cu frisca lichida si untul pe foc mic , amestecand contunuu pana ce se topeste totl si se obtine o crema omogena. Se imparte in doua.


Pralina: se face un caramel clar din zahar stropit cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga nuca pana se imbraca bine cu caramel . Se rastoarna pe un platou uns cu mult unt, se lasa la racit, apoi se zdrobeste .


Frisca se bate spuma tare.


Montare: se va face in tava in care am copt blatul. Blat insiropat/ jumatate de glazura/crema/ restul de glazura/ frisca batuta tare/ nuca pralinata. Se da la rece si se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Madi"" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

jolygina 1

29.01.2013, 23:46

Ligia Bxl 1

22.10.2013, 17:11

ce bunatate o sa o incerc si eu

ralu_ca 1

22.10.2013, 17:50

excelenta

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

de Rocsi 9

ieri la 21:15

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

ieri la 17:45

Desert briose cu faina integrala

de katty 6

ieri la 14:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

de Rocsi 9

ieri la 21:15

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

ieri la 17:45

Desert briose cu faina integrala

de katty 6

ieri la 14:55

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri catelusi