Prajitura mea desteapta (si ratata) cu capuccino si nutella

de Mitinita in Prajituri, 4 Ian 2011 | 8518 vizualizari

 

De cand tot am planuit sa fac prajitura desteapta vazuta la Miha (la ea numai desteapta,la mine si ratata!). A fost un plan foarte bine pus la punct,atat de bine ca dupa ce m-am apucat de bucatarit am vazut ca nu am ciocolata. Reteta cerea 150 gr ciocolata amaruie. Am gasit vreo doi Mosi Craciuni de ciocolata a fetelor (25 gr fiecare) si am complectat cu Nutella. Am adaugat si niste ness si a iesit o minune de prajitura.Stiti care-i faza cu prajitura desteapta,nu? Se despart straturile singure fara a fi nevoie de foi sau blaturi.
Sa folositi o tava mica de diametru 22 cm ca a mea a fost cam mare,26x22 si a iesit cam subtire. Dar chiar daca era de un cm,tot s-au vazut straturile!!!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 50 gr margarina
  • 500 ml lapte
  • 50 gr ciocolata
  • 2-3 linguri Nutella
  • 1 1/2 lingurita Ness
  • 5 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura mea desteapta (si ratata) cu capuccino si nutella:

Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema.Albusurile se bat spuma. Se adauga ciocolata si margarina,ambele topite ,cafeaua ness,faina si zaharul vanilat. Se adauga laptele,treptat si apoi se incorporeaza albusurile.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de diametrul 22cm.Eu am folosit o tava de 26x22 si a fost cam mare. Forma se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se da la cuptor si se tine cam o ora la focul cel mai mic,pe gratarul de sus al aragazului. E gata cand apar crapaturi la suprafata prajiturii. Se scoate tava si se lasa la racit. Este mai usor de taiat dupa ce s-a racit bine.

Recomand sa o dati la rece peste noapte intrucat a doua zi are un gust mai bun!

Este o prajitura interesanta,iar aceasta noua aroma de capuccino o face si mai interesanta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura mea desteapta (si ratata) cu capuccino si nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Mitinita 1

05.01.2011, 13:32

rocsi,daca puneam numai una si nu trei se vedea numai decorul

Dana_Retetegg 1

05.01.2011, 13:44

kamy 1

05.01.2011, 20:15

ratata sau nu ...daca-i buna se mananca
si cred ca a fost tare buna 5f

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cu crema de lamaie si biscuiti