Prajitura "Petre Roman"

de Ela68 in Prajituri, 13 Dec 2012 | 45246 vizualizari

 

Reteta Merisorului m-a inspirat cel mai tare.

 

INGREDIENTE

  • Foile ( 3 buc ):
  • 6 oua
  • 130 gr faina
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri apa
  • 12 linguri nuci macinate
  • coaja si zeama de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • zahar vanilat
  • Pentru caramel:
  • 9 linguri zahar (cate 3 pentru fiecare foaie)
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 litru lapte
  • 100 gr faina faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • sare
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 pachet unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Petre Roman":

Se bat albusurile cu putina sare si zeama de lamiae pana se intaresc. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si treptat apa. Galbenusurile se adauga pe rand amestecandu-se usor cu ajutorul unui tel . Urmeaza nuca macinata , faina, praful de copt si coaja rasa de la lamiae.


Se imparte compozitia in trei si se coc pe rand in tava tapetata. Dimensiunea tavii : 20x30 cm. Atentie, foile nu se vor pastra una peste alta, caci se pot lipi.


Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam praful de budinca si laptele cate putin,sarea si punem pe foc amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase. Cand a clocotit de cateva ori si s-a inchegat budinca, punem coaja rasa de lamiae si untul moale tinut la temperatura camerei. Lasam la racit si adaugam albusurile batute spuma cu doua pliculete de zahar vanilat.


Pentru caramel, ardem cate 3 linguri de zahar pentru fiecare foaie. Cand s-a topit complet, se toarna peste toata suprafata blatului.


Asamblarea : Se aseaza alternative o foaie , 1/3 din crema, a doua foaie, 1/3 din crema, ultima foaie si restul de crema.


Eu am decorat cu bombonele din martipan.


Se lasa la frigider pana a doua zi si se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Petre Roman"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

MonaMimi 1

16.12.2012, 12:16

delicioasa

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:30

dantes 1

22.12.2014, 09:35

Delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!