Prajitura cu visine si crema de vanilie

de silvi0ara in Prajituri, 29 Ian 2012 | 11636 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 250g unt sau margarina
  • 250g zahar
  • 1 praf sare
  • 6 oua
  • 250g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300g visine fara smburi (poti fi  congelate,din compot sau din cele puse in suc proriu )
  • 300g visine din visinata fara samburi
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri Crem Ole de vanilie
  • 700ml lapte
  • 100g unt
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 plic praf de frisca Dr.Oetker

     

  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru décor:
  • 200g ciocolata neagra
  • 5 linguri ulei
  • 50g ciocolata alba
  • visine 

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si crema de vanilie:

Mai intai ingingem cuptorul la 180de g C.Pregatim o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pergament sau unsa cu unt.


Frecam untul cu zaharul,sare si vanilia,adaugam pe rand cele 6 galbenusuri, apoi punem faina amestecata cu praful de copt ,iar la final adaugam albusul batut spuma tare.Se pune jumatate din aluat in tava,peste aluat punem 300g visine amestecate(visinata si din compot).In aluatul ramas se adauga cacaua si se amesteca bine.Se toarna peste aluatul alb si se aseaza restul de visine, apoi dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute.Intre timp pregatim crema:


Laptele se amesteca cu crema de vanilie conform instructiunilor de pe pachet.Untul se freaca spuma cu zaharul si praful de frisca,apoi se adauga peste unt crema de vanilie. Crema se intinde peste prajitura racita, si se da la rece sa se intareasca.Se topeste ciocolata cu 5 linguri de ulei in cuptorul cu microunde sau la bain marie,se omogenizeaza bine,apoi se intinde peste crema si se lasa sa se intareasca. Se portioneaza prajitura si fiecare bucata se decoreaza cu ciocolata rasa si cu visine.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

MonaMimi 1

01.02.2012, 10:01

delicios

silvi0ara 1

01.02.2012, 14:55

Mersi Mon.

VERONICA2607 1

14.02.2012, 14:25

imi lasa gura apa...superba prajiturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine din visinata