Prajitura Piano

de Giana in Prajituri, 9 Mar 2014 | 7448 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chec:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao
  • 300 ml lapte pt insiropat

Pentru crema:

  • 120 g faina
  • 120 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida

Pentru ornat: fistic, fulgi de ciocolata, nuca de cocos, bomboane de ciocolata etc.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Piano:

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele si se mixeaza in continuare. Amestecam ingredientele uscate si le incorporam in compozitia de chec. Se toarna compozitia intr-o tava (dreptunghiulara sau patrata) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins la 180 grade C timp de 30 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Dupa ce scoatem checul din cuptor il lasam sa se raceasca 3 minute si il stropim cu 300 ml de lapte rece.

Pentru crema, amestecam intr-o cratita faina cu laptele si zaharul. Punem cratita pe foc si fierbem crema amestecand cu telul pana se ingroasa ca budinca. Lasam crema la racit si pregatim frisca. Frisca lichida o mixam pana se intareste dupa care o amestecam cu crema rece. Astfel vom obtine o crema mai fina si spumoasa.

Crema obtinuta o turnam peste chec, nivelam cu o spatula si ornam prajitura dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Piano" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura Televizor