Prajitura pralinata

de Lau in Prajituri, 29 Mar 2012 | 1378 vizualizari

 

by gaby au iesit delicioase

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 1 lingura faina
  • putina sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 200 g nuca
  • 150 ml frisca
  • 100 g smantana
  • 150 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pralinata:

Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 100 g zahar treptat si mixam pana la dizolvarea completa


Prajim putin nuca si o lasam sa se raceasca, dupa care o macinam


100 g nuca o amestecam cu faina si praful de copt, apoi incorporam in albusurile batute.


Ungem o tava cu unt si cu o lingura sau un posh punem gramajoare cu distante intre ele.


Dam tava la cuptor si lasam la foc iute 5 minute apoi la foc mic 16-20 minute, apoi le lasam sa se raceasca


Caramelizam intr-un vas cele 50 g zahar, adaugam nuca macinata si omogenizam. Rasturnam intr-un strat subtire pe hartia de copt, cand s-a racit o batem intr-o punga cu ciocanul de carne.


Mixam frisca cu smantana pana s-a intarit usor, apoi adaugam nuca caramelizata si mixam pana se intareste bine,


Lipim cate 4 bucati cu crema si ornam cu frisca ramasa

 

TIPS-URI

1

nu au iesit asa frumoase ca ale ei dar au fost foarte bune

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pralinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lau 1

30.03.2012, 07:59

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 21:08

super delicios

Lau 1

30.03.2012, 21:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere,nuca si bezea