Prajitura pralinata

de Lau in Prajituri, 29 Mar 2012 | 1324 vizualizari

 

by gaby au iesit delicioase

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 1 lingura faina
  • putina sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 200 g nuca
  • 150 ml frisca
  • 100 g smantana
  • 150 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pralinata:

Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 100 g zahar treptat si mixam pana la dizolvarea completa


Prajim putin nuca si o lasam sa se raceasca, dupa care o macinam


100 g nuca o amestecam cu faina si praful de copt, apoi incorporam in albusurile batute.


Ungem o tava cu unt si cu o lingura sau un posh punem gramajoare cu distante intre ele.


Dam tava la cuptor si lasam la foc iute 5 minute apoi la foc mic 16-20 minute, apoi le lasam sa se raceasca


Caramelizam intr-un vas cele 50 g zahar, adaugam nuca macinata si omogenizam. Rasturnam intr-un strat subtire pe hartia de copt, cand s-a racit o batem intr-o punga cu ciocanul de carne.


Mixam frisca cu smantana pana s-a intarit usor, apoi adaugam nuca caramelizata si mixam pana se intareste bine,


Lipim cate 4 bucati cu crema si ornam cu frisca ramasa

 

TIPS-URI

1

nu au iesit asa frumoase ca ale ei dar au fost foarte bune

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pralinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lau 1

30.03.2012, 07:59

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 21:08

super delicios

Lau 1

30.03.2012, 21:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers