Prajitura pufoasa cu gutui si pere

de stefydeea in Prajituri, 13 Oct 2013 | 8749 vizualizari

 

Am gasit prajitura aici pe site si mi-a placut pe loc avea gustul toamnei usor de facut si fructe parfumate.Mie imi plac mult prajiturile cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 175 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • o gutuie coapta si una cruda
  • 2 pere
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • praf de copt
  • un praf de sare
  • un zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu gutui si pere:

Am inceput cu ouale pe care le am mixat cu un praf de sare pana s-au deschis la culoare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana cand nu am mai auzit ca trosneste zaharul asta inseamna ca s-a topit. Am adaugat apoi uleiul, laptele si zeama de lamaie si coaja si am mixat dupa fiecare bine. Incorporam faina cu praful de copt si zaharul vanilat eu le-am amestecat cu telul, cu spatula nu mi-a iesit. Am dat pe razatoare o gutuie mare si parfumata si am pus-o si pe ea in compozitie.


Am avut o gutuie mare coapta in cuptor mai demult si am taiat-o feliute si cele 2 pere la fel le-am pudrat cu scortisoara.


Am pus compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si pe deasupra am pus cate o feliuta de para, una de gutuie.


Am bagat tava in cuptorul preincalzit cand m-am apucat de prajitura am deschis si cuptorul si am tinut circa 35 minute, am facut testul cu scobitoarea. Am scos-o cand a fost gata si cand s-a racit am pudrat-o cu zahar pudra cu gust de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu gutui si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Georgiana78 1

04.04.2014, 11:46

La multi ani!

mihaelar63 1

04.04.2016, 20:16

La multi ani

ancutsa 1

04.04.2017, 10:27

Foarte gustoasa!
La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu capsuni