Desert prajitura pufoasa din albusuri

de Gherca Daniela in Prajituri, 16 Ian 2021 | 3041 vizualizari

 

Cred ca la toate gospodinele le raman albusuri atunci cand pregatesc preparate care trebuiesc doar galbenusurile, asa ca va invit la o reteta usoara, gustoasa si super pufoasa!
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 380g albusuri decongelate
  • un praf de sare
  • 250g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 125g iaurt
  • 150g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50g unt
  • 100g ciocolata neagra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa din albusuri:

Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, romul, amestecam, dupa care punem ingredientele uscate si cernute toate odata. Mixam, iar la final adaugam untul cu ciocolata topite la bain-marie.

Compozitia rezultata o turnam intr-o tava marisoara cu peretii inalti si tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preinacalzit la 180°C, pentru circa 30 minute sau puteti face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se lasa sa se raceasca si o puteti pudra cu zahar pudra sau de ce nu, ii puteti pune o crema deasupra sau o glazura!

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciocolatesa