Prajitura rapida

de Adele in Dulciuri, 17 Oct 2014 | 1930 vizualizari

 

Ieri am avut doi sarbatoriti in familie (onomastica)si am vrut sa-i fac o surpriza dulce sotului meu si piticului ..am ales ceva rapid si usor.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 oua.
  • 4 linguri zahar.
  • 3 linguri faina.
  • 8 gr praf de copt.

Crema:

  • 50 ml frisca
  • 50 gr crema de ciocolata.
  • 30 gr fulgi de ciocolata.

Decor :

  • Frisca .
  • Fulgi de ciocolata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rapida:

Pentru inceput am mixat ouale intr-un vas cu doua linguri de zahar (pentru 10 minute)pana au deveni spuma,intre timp am pus la caramelizat zaharul ramas. Dupa care am adaugat faina si praful de copt peste spuma de oua ,am amestecat cu un tel de jos in sus,la final am pus si caramelul racit.


Compozitia se pune in tava (eu am folosit o tava dreptunghiulara) tapetata cu hartie de copt sau unsa bine.Se da la cuptor pentru 10-15 minute la 180°.


Crema : Se amesteca frisca batuta cu crema de ciocolata si fulgii de ciocolata.


Cand blatul este racit foarte bine se pune crema de ciocolata iar deasupra se orneaza cu frisca ,se decoreaza cu fulgii de ciocolata si se lasa la rece macar o ora.


Pofta buna!!


 

TIPS-URI

1

Blatul se poate insiropa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Adele 1

17.10.2014, 19:59

Babi

Rocsi 1

17.10.2014, 21:09

Adele 1

17.10.2014, 21:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Inteligenta