Prajitura rasturnata cu cirese

de Bucataras Medi in Prajituri, 1 Aug 2013 | 5055 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cirese
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • unt pentru uns tava
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • esenta rom
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu cirese:

Spalam ciresele si apoi indepartam samburii............eu folosesc acel  aparat pentru scos samburi. Ungem cu unt o forma(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 28cm) si apoi asezam in ea ciresele.

Trecem sa pregatim compozitia............ separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat iar cand acesta s-a topit incorporam galbenusurule, apoi pe rand laptele si uleiul.  Adaugam dupa gust si esenta de rom. Amestecam. La final incorporam  faina impreuna cu praful de copt si amestecam bine pentru o buna omogenizare.  Turnam compozitia peste cirese si dam  la cuptor  pentru circa 30 de minute. Facem testul scobitorii si daca prajitura este gata facuta scoatem tava din cuptor si o lasam la racit dupa care o rasturnam pe un platou.

Pudram prajitura cu zahar pudra si apoi taiem felii potrivite.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe seci si cirese