Prajitura rasturnata cu cirese

de Bucataras Medi in Prajituri, 1 Aug 2013 | 2800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cirese
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • unt pentru uns tava
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • esenta rom
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu cirese:

Spalam ciresele si apoi indepartam samburii............eu folosesc acel aparat pentru scos samburi. Ungem cu unt o forma(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 28cm) si apoi asezam in ea ciresele.


Trecem sa pregatim compozitia............ separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat iar cand acesta s-a topit incorporam galbenusurule, apoi pe rand laptele si uleiul. Adaugam dupa gust si esenta de rom. Amestecam. La final incorporam faina impreuna cu praful de copt si amestecam bine pentru o buna omogenizare. Turnam compozitia peste cirese si dam la cuptor pentru circa 30 de minute. Facem testul scobitorii si daca prajitura este gata facuta scoatem tava din cuptor si o lasam la racit dupa care o rasturnam pe un platou.


Pudram prajitura cu zahar pudra si apoi taiem felii potrivite.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Andreea Caroline 1

01.08.2013, 19:56

nilgun 1

01.08.2013, 19:58

ce bn arata

diaconta 1

02.08.2013, 14:51

de ce ai rasturnat-o? nu puteai fi mai atenta?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura malai