Prajitura rasturnata cu prune

de Gherca Daniela in Prajituri, 5 Sep 2014 | 1017 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu stins in otet
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • un pliculet zahar vanilat
  • 50 ml ulei

alte ingrediente:

  • 20-25 de prune
  • 5 linguri de zahar
  • 50g de margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune:

Am separat ouale, albusul l-am batut cu zaharul pana a iesit spuma, apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi am pus esenta, vanilia, uleiul iar spre final am adaugat faina impreuna cu bicarbonatul stins in otet .


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt am uns toata suprafata cu margarina, peste am pus cele 5 linguri de zahar, iar deasupra prunele spalate si curate de samburi pe care le-am asezat cu partea violet in sus. Dupa ce am umplut tava cu prunele, am rasturnat compozitia de blat peste prune, apoi am dat la cuptor pentru 30-35 min. Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca putin apoi punem deasupra o alta tava mai mare si rasturnam prajitura, dupa ce se raceste complet o taiem si savuram cu placere.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

robert_badica 1

05.09.2014, 16:44

babi5 1

08.09.2014, 09:13

Si eu am facut cu piersici

Gherca Daniela 1

08.09.2014, 09:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu prune