Prajitura rasturnata cu prune

de Gherca Daniela in Prajituri, 5 Sep 2014 | 853 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu stins in otet
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • un pliculet zahar vanilat
  • 50 ml ulei

alte ingrediente:

  • 20-25 de prune
  • 5 linguri de zahar
  • 50g de margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune:

Am separat ouale, albusul l-am batut cu zaharul pana a iesit spuma, apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi am pus esenta, vanilia,  uleiul iar spre final am adaugat faina impreuna cu bicarbonatul stins in otet . 

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt am uns toata suprafata cu margarina, peste am pus cele 5 linguri de zahar, iar deasupra prunele spalate si curate de samburi pe care le-am asezat cu partea violet in sus. Dupa ce am umplut tava cu prunele, am rasturnat compozitia de blat peste prune, apoi am dat la cuptor pentru 30-35 min. Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca putin apoi punem deasupra o alta tava mai mare si rasturnam prajitura, dupa ce se raceste complet o taiem si savuram cu placere.

Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

robert_badica 1

05.09.2014, 16:44

babi5 1

08.09.2014, 09:13

Si eu am facut cu piersici

Gherca Daniela 1

08.09.2014, 09:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!