Prajitura Rudy

de La Ancuta in Prajituri, 27 Ian 2014 | 26515 vizualizari

 

De multa vreme mi-am propus sa incerc si eu prajiturica asta. Cu ocazia intalnirii de
vis a Bucatarasilor am gustat aceasta delicioasa prajitura, facuta de mainile pricepute ale unui minunat om, cu suflet mare. Multumesc draga Ruxy.
Eu am folosit urda, in locul branzei de vaci, pentru ca aveam o bucata mare de urda, care astepta sa se transforme in ceva dulce si bun :).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Crema:
  • 900 g urda
  • 4 oua
  • 1 albus
  • 250 g zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Cernem faina si o amestecam cu cacaoa si praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele, zaharul si galbenusul si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana.


Impartim aluatul in doua parti egale pe care le invelim in folie alimentara si le dam la congelator 10 minute.


Intre timp pregatim crema. Mixam urda cu zaharul, ouale si vanilia pana se omogenizeaza.


Tapetam o tava cu hartie de copt. Scoatem un bulgaras de aluat si il radem direct in tava, pe razatoarea cu ochiuri mari.

Imprastiem carliontii pe toata suprafata tavii, avand grija sa nu ii presam prea tare.

Peste aluatul ras punem crema si nivelam iar deasupra radem celalalt bulgaras de aluat. Dam la cuptor, la foc potrivit ~40 de minute.


Lasam sa se raceasca apoi putem portiona.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

Ubulika 1

30.01.2014, 10:28

super

La Ancuta 1

30.01.2014, 11:48

Multumesc

diaconta 1

30.01.2014, 22:53

cum poate sa arate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda