Prajitura Sah

de Constelatialeu in Prajituri, 16 Ian 2013 | 8664 vizualizari

 

Prajitura asta am facut-o pentru un prieten de pe netlog,Profu`de Lb.Romana pasionat de sah.Am zis sa-l fac sah-mat cu poza prajiturii,ca de gustat a gustat-o doar imaginar....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri sirop ( 2-3 linguri zahar caramelizat stins cu 3 linguri apa)
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • Crema
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 10 g gelatina
  • 200 ml frisca lichida
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu zharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si siropul de zahar, apoi se amesteca cu albusurile. La final se adauga faina si praful de copt. Compozitia se imparte in doua, in una din ele punem cacaoa. Se coc doua foi.


Crema:


Zaharul se caramelizeaza, cand are consistenta lichida se toarna laptele fierbinte si se amesteca bine. Se adauga faina desfacuta cu doua linguri de lapte si se pune din nou la fiert pana se ingroasa. Se lasa la racit, cat sa putem baga degetul fara sa ne friga si adaugam gelatina hidratata cu apa rece. Cand s-a racit suficient se adauga frisca batuta bine.


Siropul:


Zahar caramelizat peste care turnam apa rece.


Asamblare


cele doua blaturi se taie fasi de aproximativ 2 degete. Si alternam, una alba, una cu cacao, insiropam fasiile si turnam crema, apoi iar un strat de fasii, dar incepem invers una maro, una alba, in asa fel incat sa formam o tabla de sah...

 

TIPS-URI

1

in loc de faina la crema am folosit amidon alimentar..

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sah" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

mamaieelena 1

17.01.2013, 18:11

Sim0na 1

17.01.2013, 21:50

foarte faina!

babi5 1

08.11.2013, 14:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Cabana