Prajitura Sanda

de AndreaE in Prajituri, 7 Ian 2014 | 21692 vizualizari

 

'

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 100 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • o lingurita amoniac
  • 400 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie

Crema :

  • 4 linguri de gem de visine
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri de lapte

Glazura:

  • 4 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • ciocolata rasa pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sanda:

Foile: se topeste untul , se amesteca cu laptele , zaharul, zaharul vanilat , coaja rasa de lamaie, galbenusurile. Amoniacul se stinge in otet apoi se adauga la compozitie alaturi de faina. Coca se imparte in 3 , se intind 3 foi pe dosul unei tavi si se coc cateva minute la cuptorul incins la 180 gr,


Crema : se sfarama o foaie din cele3 si se adauga 3 linguri de lapte. Separat se freaca zaharul pudra cu gemul apoi se pun peste cele 3 linguri de cacao. Compozitia apoi se amesteca cu foaia sfaramata.


Se pune o foaie , peste se intinde crema si se acopera cu cealalta foaie.


Glazura: se bat albusurile spuma , se adauga zaharul, apoi se bat cu mixerul pe baie de abur la foc mic. Cand incepe sa se intareasca (nu foarte tare , deoarece apoi nu se mai poate intinde) se adauga zeama de lamaie.


Glazura se intinde repede peste prajitura, si se rade peste ciocolata

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sanda" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Micutza Luana 1

07.01.2014, 21:56

suuper

Alexandra Burz 1

08.01.2014, 08:27

ce bine arata

diaconta 1

08.01.2014, 09:25

buna prajiturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere