Prajitura Snickers Extra

de ela in Prajituri, 19 Mai 2016 | 2111 vizualizari

 

Pentru ca ne-a placut foarte mult prajitura snickers cand am facut-o prima data,m-am gandit sa o repet,de data aceasta am ales green sugar (stevia) in loc de zahar si am adaugat stafide in crema si ciocolata snickers si alune in glazura....o nebunie...

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 albusuri
  • 16 lingurite rase green sugar(stevia) sau 8linguri zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1lingurita praf de copt
  • 1praf de sare
  • GLAZURA CIOCOLATA ALBA:
  • 300gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • CREMA CARAMEL:
  • 15lingurite green sugar (sau 12linguri zahar)
  • 250gr unt de calitate (82 la suta)
  • 8galbenusuri
  • 200gr alune (prajite putin inainte)
  • 50gr stafide
  • GLAZURA NEAGRA:
  • 250gr ciocolata neagra
  • 75gr ciocolata snickers
  • 50gr unt
  • 100gr alune nesarate
  • 100ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers Extra:

BLATUL:

Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat green sugar si mixam bine.

Amestecam faina, praful de copt si nuca macinata in care adugam treptat albusurile batute, amestecand usor. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul. Lasam sa se raceasca complet.

Punem intr-o craticioara ciocolata alba cu frisca si uleiul si topim apoi adaugam glazura peste blatul racit. Lasam sa se raceasca COMPLET glazura.

CREMA CARAMEL:

Punem 10lingurite green sugar intr-o craticioara la topit,la foc mic,amestecand continuu.Adaugam treptat bucati de unt moale si amestecam bine pana se topeste untul.

Intre timp pregatim si crema.Mixam galbenusurile cu restul de green sugar pana se albescsi turnam peste caramel,amestecand bine.Adaugam si alunele,stafidele,omogenizam compozitia si lasam pe foc pana se ingroasa putin compozitia.Lasam sa se raceasca apoi o adaugam peste glazura alba si nivelam.Dam la rece.

Cand s-a racit complet crema, pregatim glazura neagra:punem ciocolata rupta bucati(cea neagra si snickersul)cu untul si frisca si lasam sa se topeasca,amestecand continuu.Punem alunele si omogenizam..Dam la rece cateva ore

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers Extra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

GeorgiG 1

20.05.2016, 08:58

Favorita mea! Trebuie sa incerc si varianta asta !

simona72 1

20.05.2016, 14:45

Foarte buna cu green sugar!

diaconta 1

22.05.2016, 20:55

Ce bunaciune o fi fost si daca e cu Green Sugar putem sa servim o felie mareeee fara sa ne sfiim )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din cozonac