Prajitura "Spinare de Caprioara"

de daniela_16 in Prajituri, 17 Mai 2014 | 3608 vizualizari

 

Am vazut retata la emisiunea "Doctorul casei" , este o prajitura foarte dulce si fina.Este prima data cand o fac si am cam dat in bara deoarece trebuia sa o las mai mult la rece inainte sa o tai dar data viitoare o sa am rabdare:))

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt

Pentu crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 700 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 5 pliculete zahar vanilat

Pentru glazura

  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • cca 20 ml apa
  • 100 de grame unt cu 80% grasime
  • 4 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Spinare de Caprioara":

Blatul:


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se topeste, adaugam faina cernuta,praful de copt, cacaua si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri si amestecam de joz in sus pana la omogenizare.Compozitia obtinuta o coacem in tava mare tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei la cuptorul preincalzit.Cand blatul s-a copt il scoatem si il lasam in tava sa se raceasca.


Crema:


Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc putin,adaugam faina cernuta si laptele in care am dizolvat zaharul vanilat.Compozitia obtinuta o punem la fiert pe baie de aburi pana incepe sa se ingroase si arata ca o smantana.O lasam sa se raceasca complet


Glazura:


Amestecam zaharul,faina si cacaua peste care turnam apa pana obtinem o compozitie asemanatoare unei smantani groase.Compozitia obtinuta o fierbem la baie de abur pana se topeste zaharul si devine lichida.O mai trecem pe foc la flacara mica cca. un minut amestecand continuu.O lasam sa se raceasca complet.In alt vas mixam untul spuma si adaugam pe ramd cate un galbenus.Cand glazura s-a racit,adaugam untul spuma cu galbenusuri peste ea si mixam pana se incorporeaza.


Asamblare:


Scoatem blatul din tava cu tot cu hartia de copt si intindem peste el crema de vanilie si rulam prajitura cu ajutorul hartiei de copt.Dupa ce am obtinut rulada,o imbracam in glazura de ciocolata si cu ajutorul unei furculite in facem forme.Se lasa la rece cateva ore.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca folositi oua de casa crema iese mai galbena

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Spinare de Caprioara"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Bunica 1

17.05.2014, 09:02

Ar fi buna o portie din cremoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "magica"