Prajitura suedeza cu mere

de Rux in Prajituri, 31 Ian 2012 | 6595 vizualizari

 

Reteta am gasit-o in formula As...si e delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 60 gr stafide
  • 3 linguri rom( eu am inlocuit cu putin coniac si 2 esente de rom)
  • 120 gr unt
  • 60 gr zahar tos
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 oua
  • 100 gr migdale macinate
  • coaja rasa si zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 5-6 mere
  • unt pentru uns forma( eu am folosit forma de tort cu inel detasabil)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura suedeza cu mere:

Se inmoaie stafidele in rom( sau in coniac cu esenta de rom).

Albusurile se bat spuma si se lasa deoparte Se mixeaza bine untul moale cu zaharul si vanilia, apoi se adauga,  galbenusurile, migdalele macinate, coaja de lamaie si scortisoara apoi albusurile batute spuma.

Merele  se curata de coaja se taie in felii si se stropesc cu zeama de lamaie.

Se unge forma termorezistenta cu unt si se aseaza feliile de mere in forma de evantai. Peste ele se presara stafidele inmuiate in rom. Se pune deasupra compozitia pregatita si se coace la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 de minute) sau pana cand se rumeneste.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura suedeza cu mere-0
Prajitura suedeza cu mere-1
Prajitura suedeza cu mere-2
Prajitura suedeza cu mere-3
Prajitura suedeza cu mere-4
Prajitura suedeza cu mere-5
Prajitura suedeza cu mere-6
Prajitura suedeza cu mere-7

COMENTARII (33)

Lau

Lau 1

01.02.2012, 14:00

gustoasa

Rux

Rux 1

01.02.2012, 14:04

Gustoasa si s-a terminat acum pun de un alt desert

Cris2711

Cris2711 1

01.02.2012, 17:43

ce bine arata si te pui iarasi pe gatit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!