Prajitura suedeza cu mere

de RuxyRux in Prajituri, 31 Ian 2012 | 6904 vizualizari

 

Reteta am gasit-o in formula As...si e delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 60 gr stafide
  • 3 linguri rom( eu am inlocuit cu putin coniac si 2 esente de rom)
  • 120 gr unt
  • 60 gr zahar tos
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 oua
  • 100 gr migdale macinate
  • coaja rasa si zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 5-6 mere
  • unt pentru uns forma( eu am folosit forma de tort cu inel detasabil)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura suedeza cu mere:

Se inmoaie stafidele in rom( sau in coniac cu esenta de rom).


Albusurile se bat spuma si se lasa deoparte Se mixeaza bine untul moale cu zaharul si vanilia, apoi se adauga, galbenusurile, migdalele macinate, coaja de lamaie si scortisoara apoi albusurile batute spuma.


Merele se curata de coaja se taie in felii si se stropesc cu zeama de lamaie.


Se unge forma termorezistenta cu unt si se aseaza feliile de mere in forma de evantai. Peste ele se presara stafidele inmuiate in rom. Se pune deasupra compozitia pregatita si se coace la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 de minute) sau pana cand se rumeneste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura suedeza cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Lau 1

01.02.2012, 14:00

gustoasa

RuxyRux 1

01.02.2012, 14:04

Gustoasa si s-a terminat acum pun de un alt desert

Cris2711 1

01.02.2012, 17:43

ce bine arata si te pui iarasi pe gatit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea