Prajitura Televizor

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 2 Dec 2010 | 12211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 blaturi de cacao: 
  • 250 g faina  
  • 5 oua  
  • 120 g unt  
  • 150 g zahar  
  • 150 ml lapte  
  • 3 linguri cacao  
  • 10 g praf de copt  
  • Blatul alb:  
  • 4 oua 
  • 4 linguri apa 
  • 8 linguri zahar 
  • 8 linguri faina 
  • 10 g praf de copt  
  • Crema: 
  • 350 ml lapte 
  • 4 linguri faina  
  • 2 linguri amidon 
  • 250 g Rama Maestro 
  • 250 g zahar 
  • vanilie 
  • coaja rasa de lamaie 
  • zeama de lamaie 
  • +100 ml sirop
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Televizor:

Blaturi de cacao:

Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si untul partial topit pana se omogenizeaza,se adauga laptele si se amesteca bine.Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza cu grija in aluat,apoi se amesteca cu albusurile pana se omogenizeaza.Compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale si se coc doua blaturi in tava aragazului tapetata cu hartie de copt.Se lasa la racit.



Blatul alb:

Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se freca cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga apa si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in aluat.La sfarsit se incorporeaza albusurile si se toarna compozitia in tava aragazului,tapetata cu hartie de copt.Se coace blatul aprox 30 de minute la cuptorul preincalzit.



Crema:

Laptele si zaharul se pun intr-o cratita pana ce zaharul se topeste.Faina se amesteca cu amidonul intr-un castron.Peste faina se toarna un polonic de lapte cald si se amesteca bine cu un tel;compozitia rezultata se toarna treptat in laptele cald si se amesteca incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.

Margarina la temperatura camerei se mixeaza cu 1 lingura de zahar pudra si se incorporeaza treptat crema de late,se rade coaja de lamaie,se adauga vanilia si zeama de lamaie si se mixeaza bine pana obtinem o crema consistenta.



Asamblare:

Pe un platou se aseaza unul dim blaturile de cacao si se stropeste foarte putin cu sirop,se intinde 1/2 din cantitatea de crema,se aseaza blatul alb,se stropeste cu sirop,se toarna restul de crema si se acopera cu ultimul blat de cacao.Se lasa peste noapte la frigider,apoi se proportioneaza;Se poate servii pudrata cu zahar.


sursa:culinar.ro cu modificari la crema

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

gaby_duceag 1

03.12.2010, 17:19

o facea si mama, cand eram copil. mi-e dor,
a ta arata grozav!

susu 1

03.12.2010, 22:39

Bitza tare gospodina esti, imi place de tine. Prajiturica asta e foarte inalta si "cocheta" De multe ori am vrut si eu s-o fac la fel ca si pe cea numita prajitura desteapta dar n-am apucat niciodata

Pasiune pentru bucatarie 1

05.12.2010, 15:31

"Bitza tare gospodina esti, imi place de tine. Prajiturica asta e foarte inalta si "cocheta" De multe ori am vrut si eu s-o fac la fel ca si pe cea numita prajitura desteapta dar n-am apucat niciodata"
multumesc susu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura CABANA