Prajitura Teo

de silvi0ara in Prajituri, 26 Feb 2010 | 3513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Foi:
  • 9 oua
  • 300g faina
  • 325g zahar
  • 45ml ulei
  • 75ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • o priza sare
  • Crema de vanilie:
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 500ml lapte
  • 100g faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50g unt
  • o priza de sare
  • Crema de cacao:
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 500ml lapte
  • 100g faina
  • 40g cacao
  • 50g unt
  • esenta de rom dupa gust
  • coaja rasa de portocala dupa gust
  • o priza de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Teo:

Foile:


Se separa galbenusurile de albus.Albusurile se bat bine si se adauga treptat zaharul pana se termina.Galbenusurile se amesteca cu sarea si uleiul turnat ca la maioneza,apoi se adauga apa.Compozitia de galbenusuri se amesteca cu albusurile.Apoi se adauga faina in reprize amestecand usor sa nu se formeze cocoloase.Din aceasta compozitie ies 4 foi care se coc pe rand in cuptorul preincins la 190gC6- 8 minute.Fiecare foaie se intinde usor pe cate o hartie pergament si se pune apoi in tava de aragaz.Se pastreaza pe hartie pana la folosire.




Procesul de preparare este la fel la ambele creme,doar ca in una se pune cacao.



300 ml lapte rece se pune la foc impreuna cu zaharul.



Faina se omogenizeaza cu 200ml lapte rece (pentru a evita cocoloasele)se adauga cele 2 oua(si cacao la crema de cacao),un praf de sare si se amesteca bine.Cand laptele a fiert se pune faina omogenizata,se amesteca tot timpul sa nu se prinda de cratita.(daca aveti o oala cu pereti dublii ar fi si mai bine)Se lasa sa fiarba 10-15 minute,Se ia de pe foc,se adauga aromele si untul.Se lasa la racit.



Se umplu foile unse pe rand cu crema de cacao si vanilie.



Se face apoi o glazura din ciocolata:



100g ciocolata



75g zahar pudra



100ml apa



30 g unt



Se pune ciocolata rupta bucati mici ,se adauga zaharul si apa si se tine pe foc pana se ingroasa totul.Se adauga untul si se amesteca bine,apoi se unge prajitura.Se lasa la rece pentru 1 ora apoi se taie in functie de preferinta.



Prajitura se poate orna si cu frisca,ciocolata rasa sau ce va place.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Teo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (6)

ionix 1

27.02.2010, 18:33

Teo, cand am vazut titlul m-am gandit ca prajitura este postata de tine cred ca-i foarte buna praji

Bucataras Medi 1

02.03.2010, 15:39

iar ma ispitesti cu bunatatile tale..................

elena1988 1

12.03.2011, 14:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!