Prajitura tip televizor

de Lau in Prajituri, 14 Mar 2011 | 4166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat 1
  • -500g faina
  • 1 ou
  • 5 linguri lapte caldut
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamie
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet unt
  • blatul 2
  • 4 oua
  • 5 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • zahar vanilat
  • crema
  • -300g zahar
  • 300ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • vanilie
  • coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tip televizor:

Blatul 1-se framanta toate ingredientele , se imparte compozitia in 2 si se intind 2 foi care se coc pe dosul tavii. Blatul este copt cand se rumeneste usor.


Blatul 2: 4 albusuri se bat spuma cu un praf de sare, peste care se adauga 5 linguri apa treptat. 8 linguri de zahar, galbenusurile si faina treptat, aromele. Se coace in aceiasi tava in care s-au copt si foile. Se coace pana trece testul cu scobitoarea.


Crema-se fierbe la baie-marine laptele cu zaharul si faina. Cand s-a ingrosat trebuie sa ramana o dunga cand dai cu lingura. Se adauga zeama de la lamaie, untul si zaharul vanilat.


Asamblarea-se pune o foaie cacao -se unge cu crema - se adauga blatul 2 -se unge cu crema -se adauga ultima foaie de cacao. Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu ce glazura doriti. Se lasa 24 ore la frigider dupa care se taie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tip televizor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

dentistutza 1

15.03.2011, 17:42

ce apetisant arata!!

Lau 1

15.03.2011, 17:57

denti

adry88 1

03.06.2011, 11:28

buna rau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Agapia