Prajitura Tosca

de ionela2682 in Prajituri, 16 Oct 2011 | 6961 vizualizari

 

Am tot citit laudele care i se aduc acestei prajituri ...am comparat retete ..si m-am pus si eu sa o prepar....iata ce a iesit:

 

INGREDIENTE

Pt blat :

  • 6 albusuri
  • 150g zahar
  • 1 ingura mare de mac
  • 2 lg de nuca de cocos
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 8 lg zahar
  •  2 linguri amidon
  • 1 lingura praf  budinca de vanilie
  •  225 ml lapte
  •  200 g unt
  • esenta de vanilie

Mai avem nevoie de:

  •  biscuiti simplii
  • sirop ( 1 cana apa la 1 cana zahar ars)
  • ciocolata simpla
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

-peste albusurile batute spuma tare impreuna cu un praf de sare ,adaugam zaharul ,mixam pana se topeste


-adaugam macul,muca de cocos ,omogenizam putin


-praful de copt il amestecam cu faina si-l cernem peste bezea


-omogenizam bine compozitia si turnam in tava (20/30 cm) cu hartie de copt


-coacem pana trece testul scobitorii


Crema:


-mixam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si praful de budinca ,omogenizam si dizolvam totul cu laptele.punem pe foc la baie de aburi,


-tinem pana se ingroasa,lasam la racit


-peste untul mixat adaugam lingura dupa lingura din crema racita,adaugam esenta de vanilie dupa gust


Asamblarea prajiturii:


-peste blatul bine racit nivelam frumos crema,adaugam un strat de biscuiti simplii inmuiati in sirop,turnam deasupra ciocolata topita .lasam in frigider aproximativ 2 ore inainte de a taia prajitura!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

diaconta 1

17.10.2011, 15:56

oare va deveni epidemie?

MIUTA 1

17.10.2011, 17:37

Tare buna,imi place

noiinbucatarie 1

26.12.2017, 22:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si visine