Prajitura Tosca

de ionela2682 in Prajituri, 16 Oct 2011 | 7077 vizualizari

 

Am tot citit laudele care i se aduc acestei prajituri ...am comparat retete ..si m-am pus si eu sa o prepar....iata ce a iesit:

 

INGREDIENTE

Pt blat :

  • 6 albusuri
  • 150g zahar
  • 1 ingura mare de mac
  • 2 lg de nuca de cocos
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 8 lg zahar
  •  2 linguri amidon
  • 1 lingura praf  budinca de vanilie
  •  225 ml lapte
  •  200 g unt
  • esenta de vanilie

Mai avem nevoie de:

  •  biscuiti simplii
  • sirop ( 1 cana apa la 1 cana zahar ars)
  • ciocolata simpla
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

-peste albusurile batute spuma tare impreuna cu un praf de sare ,adaugam zaharul ,mixam pana se topeste


-adaugam macul,muca de cocos ,omogenizam putin


-praful de copt il amestecam cu faina si-l cernem peste bezea


-omogenizam bine compozitia si turnam in tava (20/30 cm) cu hartie de copt


-coacem pana trece testul scobitorii


Crema:


-mixam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si praful de budinca ,omogenizam si dizolvam totul cu laptele.punem pe foc la baie de aburi,


-tinem pana se ingroasa,lasam la racit


-peste untul mixat adaugam lingura dupa lingura din crema racita,adaugam esenta de vanilie dupa gust


Asamblarea prajiturii:


-peste blatul bine racit nivelam frumos crema,adaugam un strat de biscuiti simplii inmuiati in sirop,turnam deasupra ciocolata topita .lasam in frigider aproximativ 2 ore inainte de a taia prajitura!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

diaconta 1

17.10.2011, 15:56

oare va deveni epidemie?

MIUTA 1

17.10.2011, 17:37

Tare buna,imi place

noiinbucatarie 1

26.12.2017, 22:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty bars