Prajitura Tosca

de ionela2682 in Prajituri, 16 Oct 2011 | 9600 vizualizari

 

Am tot citit laudele care i se aduc acestei prajituri ...am comparat retete ..si m-am pus si eu sa o prepar....iata ce a iesit:

 

INGREDIENTE

Pt blat :

  • 6 albusuri
  • 150g zahar
  • 1 ingura mare de mac
  • 2 lg de nuca de cocos
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 8 lg zahar
  •  2 linguri amidon
  • 1 lingura praf  budinca de vanilie
  •  225 ml lapte
  •  200 g unt
  • esenta de vanilie

Mai avem nevoie de:

  •  biscuiti simplii
  • sirop ( 1 cana apa la 1 cana zahar ars)
  • ciocolata simpla
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

-peste albusurile batute spuma tare impreuna cu un praf de sare ,adaugam zaharul ,mixam pana se topeste

-adaugam macul,muca de cocos ,omogenizam putin

-praful de copt il amestecam cu faina si-l cernem peste bezea

-omogenizam bine compozitia si turnam in tava (20/30 cm) cu hartie de copt

-coacem pana trece testul scobitorii

Crema:

-mixam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si praful de budinca ,omogenizam si dizolvam totul cu laptele.punem pe foc la baie de aburi,

-tinem pana se ingroasa,lasam la racit

-peste untul mixat adaugam lingura dupa lingura din crema racita,adaugam esenta de vanilie dupa gust

Asamblarea prajiturii:

-peste blatul bine racit  nivelam frumos crema,adaugam un strat de biscuiti simplii inmuiati in sirop,turnam deasupra ciocolata topita .lasam in frigider aproximativ 2 ore inainte de a taia prajitura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec alb şi negru