Prajitura Tosca

de Bunica in Prajituri, 19 Feb 2012 | 3775 vizualizari

 

Prajitura Toasca poate o stiti sau nu din cofetarie. Aveam pofta de ceva duuulce si bun. Este aproape la fel cu cea din cofetarie , dar......mult,mult mai buna.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 100 g. zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 50 ml. ulei
  • Sirop:
  • 200 ml. apa 
  • 100g. zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 200g. zahar
  • 50ml.lapte
  • 2 linguri cacao
  • 150g. unt
  • 2 oua
  • 1 fiola esent de rom
  • Frisca:
  • 200ml. smantana de frisca
  • 2 lingurite de zahar farin
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Pregatim o tava 30/40cm. tapetata cu hartie de copt.


Pentru blat se bat ouale cu zaharul pana stau pe teluri.


Uleiul se adauga cate putin mestecand usor de jos in sus.


Se pune apoi cacao si faina amestecandu-se bine sa nu ramana cacao neincorporata.


Toata compozitia se toarna in tava si se da la cuptorul peincalzit.


Se tine in cuptor 20-30 min. Cel mai bine se face testul cu scobitoarea.


Se scoata din cuptor cand este coapta si se lasa sa se raceasca.


Intre timp se prepara siropul.


Intr-o cana sau ibric se pun la fiert apa cu zaharul si se fierbe pana se leaga usor. cand s-a racit se adauga esenta de rom.


Crema este foarte usor de preparat.


Intr-o cratita ,cu fundul mai gros sau la bain marie,se pun la fiert zaharul+laptele+cacao+untul . Se fierb, mestecand tot timpul pentru a nu se lipi. Cand este bine omogenizata si ingrosata se ia de pe foc si se adauga pe rand galbenusul de la cele 2 oua amestecand foarte repede ca sa nu se inghege.


Cand prajitura s-a racit se taie blatul in doua,Se pune sirop pe partea de jos a blatului,apoi 1/2crema si celalalt blat. Se pune sirop si peste al doilea blat .Se taie prajitura si se toarna cealalta jumatate de crema.


Se lasa sa se odihneasca pentru a patrunde crema usor in blat si se orneaza cu frisca.

 

TIPS-URI

1

Crema de la aceasta prajitura nu sta in strat sa se vada, ci intra usor in blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Bunica 1

22.02.2012, 10:01

VERONICA2607 1

13.03.2012, 17:56

buna!!!

Bunica 1

13.03.2012, 21:21

Veronica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca