Prajitura ,,turnata,, cu mere

de madi_marin in Prajituri, 11 Aug 2010 | 13618 vizualizari

 

Reteta Laurei Sava....cu fooooarte mici modificari. Este extraordinar de pufoasa si gustoasa prajitura....

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina ( nu cu varf)
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie

Umplutura:

  • 1 kg mere
  • zahar
  • scortisoara
  • coaja de portocala

Ornat:

  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,turnata,, cu mere:

Ouale se mixeaza intregi cu zaharul pana se obtine o crema dubla ca volum. Apoi se adauga uleiul, faina cernuta, praful de copt, esenta de vanilie si laptele. Compozitia se imparte in doua parti egale.


Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare, apoi se pun la foc mic cu zahar dupa gust, scortisoara si coaja rasa de portocala. Se scad, apoi se scurg de zeama.


In tava 15/25 tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate de compozitie, se da la cuptorul incins pentru 10 minute, apoi se scoate tava, se pun deasupra blatului copt foarte putin merele si se toarna restul de aluat. Se mai coace prajitura cam 30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.


Se lasa la racit foarte bine, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar vanilat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,turnata,, cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

madi_marin 1

12.08.2010, 09:00

fetele .....multumesc pentru aprecieri si furculite.... e o prajitura foarte usor de facut si foarte buna.... daca va grabiti....nu ami sunt decat doua bucatele, asa ca ....primul venit , primul servit.....

Corinuta 1

12.08.2010, 13:14

Yamiiiiiiiiii!

Lau 1

22.10.2011, 14:54

fur si eu o bucatica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac