Prajitura -VALURILE DUNARII - La multi ani,INA!

de ela in Prajituri, 12 Noi 2011 | 11755 vizualizari

 

am vazut reteta in revista Ioana din 2008....de atunci ma tot uit la ea :))) am modificat cantitatile pe ici pe colo,faina era prea multa,visinele la fel,crema prea putina...daca tot e ziua Inei...ii urrez si aici la multi ani....

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 1borcan compot visine fara samburi
  • 250gr rama cub
  • 300gr zahar
  • 6oua
  • 7linguri lapte
  • 350gr faina
  • 1plic praf de copt(cu sofran,am avut eu)
  • 2linguri cacaoa
  • 1fiola esenta rom

CREMA SI ORNAT:

  • 2plicuri budinca vanilie
  • 750ml lapte
  • 6linguri zahar
  • 100gr unt moale
  • 100gr ciocolata de menaj
  • 100gr frisca(eu am avut gata preparata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura -VALURILE DUNARII - La multi ani,INA!:

Punem visinele intr-o sita,la scurs.

Margarina o batem cu zaharul si un praf de sare,pana se albeste compozitia.Inglobam pe rand ouale,apoi laptele,apoi faina amestecata cu praful de copt.Amestecam foarte bine.

Tapetam o tava pentru copt cu hartie de copt si punem in ea jumatate din compozitia pregatita.In restul de aluat punem cacaoa si esenta de rom si punem peste aluatul alb.Asezam deasupra visinele si dam la cuptor in jur de o ora sau mai putin,pana este copt blatul.Lasam sa se raceasca in tava,apoi dam jos hartia de copt de pe fundul blatului.

Dizolvam praful de budinca in 150ml lapte,punem zaharul iar restul de lapte il punem pe foc.Cand incepe sa fiarba,adaugam compozitia cu budinaca si lasam pana se ingroasa.Oprim focul si adaugam untul sau margarina pentru prajituri si omogenizam bine.

Turnam budinca peste blat si nivelam.

Topim ciocolata,adaugam frisca si amestecam bine.Repartizam glazura neuniform pe blat.Dam la rece cateva ore.(eu am taiat imediat:))) )

 

 

TIPS-URI

1

margarina pentru blat o lasam la temperatura camerei cateva ore,sa se inmoaie bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura -VALURILE DUNARII - La multi ani,INA!" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200