Prajitura Vis de cocos

de AndrutzaP in Prajituri, 11 Apr 2016 | 2600 vizualizari

 

Atat va spun "delicioasa"!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 albușuri
  • 300 grame zahăr
  • 3 linguri de apă clocotită
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 200 grame nucă de cocos
  • 3 linguri de făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Crema
  • 200 grame unt
  • 7 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 grame zahar pudra
  • 50 grame nuca de cocos
  • 1 lg lapte
  • Pentru ornat
  • glazura de ciocolata
  • 2-3 linguri nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Vis de cocos:

Blat

Albusurile de bat cu zaharul spuma tare. Cele 3 linguri de zahar si zeama de lamaie se adauga pe rand, mixand incontinuu. La sfarsit spuma trebuie sa fie foarte tare ( sa nu cada din castron daca il intoarceti cu fundul in jos). Faina, nuca de cocos si zaharul vanilat se incorporeza incet, cu o spatula. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 40 min, la 180 grade celsius.

Crema

Galbenusurile cu zaharul pudra si o lingura de lapte se bat la bain-marie pana capata consistenta unei ciulamale. Se lasa la racit. Separat, se freaca untul cu zaharul vanilat pana se omogenizeaza. Apoi, incorporati treptat crema de galbenusuri, amestecand incontinuu. La sfarsit, se incorporeaza nuca de cocos. 

Crema astfel facuta se pune peste blatul racit.

Puneti deasupra glazura de ciocolata si presarati cu nuca de cocos.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu folositi o glazura casanta, va fi mai greu sa portionati prajitura frumos.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Vis de cocos-0
Prajitura Vis de cocos-1
Prajitura Vis de cocos-2
Prajitura Vis de cocos-3
Prajitura Vis de cocos-4
Prajitura Vis de cocos-5
Prajitura Vis de cocos-6
Prajitura Vis de cocos-7
Prajitura Vis de cocos-8

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

11.04.2016, 21:19

Mmmm...

Catalina L

Catalina L 1

11.04.2016, 21:57

buna prajitura

miki_a

miki_a 1

12.04.2016, 10:38

Sigur mi-ar placea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!