Prajitura Vis de cocos

de AndrutzaP in Prajituri, 11 Apr 2016 | 14925 vizualizari

 

Atat va spun "delicioasa"!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 albușuri
  • 300 grame zahăr
  • 3 linguri de apă clocotită
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 200 grame nucă de cocos
  • 3 linguri de făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Crema
  • 200 grame unt
  • 7 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 grame zahar pudra
  • 50 grame nuca de cocos
  • 1 lg lapte
  • Pentru ornat
  • glazura de ciocolata
  • 2-3 linguri nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Vis de cocos:

Blat

Albusurile de bat cu zaharul spuma tare. Cele 3 linguri de zahar si zeama de lamaie se adauga pe rand, mixand incontinuu. La sfarsit spuma trebuie sa fie foarte tare ( sa nu cada din castron daca il intoarceti cu fundul in jos). Faina, nuca de cocos si zaharul vanilat se incorporeza incet, cu o spatula. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 40 min, la 180 grade celsius.

Crema

Galbenusurile cu zaharul pudra si o lingura de lapte se bat la bain-marie pana capata consistenta unei ciulamale. Se lasa la racit. Separat, se freaca untul cu zaharul vanilat pana se omogenizeaza. Apoi, incorporati treptat crema de galbenusuri, amestecand incontinuu. La sfarsit, se incorporeaza nuca de cocos. 

Crema astfel facuta se pune peste blatul racit.

Puneti deasupra glazura de ciocolata si presarati cu nuca de cocos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu folositi o glazura casanta, va fi mai greu sa portionati prajitura frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Vis de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

11.04.2016, 21:19

Mmmm...

Catalina L 1

11.04.2016, 21:57

buna prajitura

miki_a 1

12.04.2016, 10:38

Sigur mi-ar placea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert turnulete cu inghetata de iaurt si biscuiti cu jeleu de portocale