Prajitura Vis de cocos

de AndrutzaP in Prajituri, 11 Apr 2016 | 5109 vizualizari

 

Atat va spun "delicioasa"!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 albușuri
  • 300 grame zahăr
  • 3 linguri de apă clocotită
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 200 grame nucă de cocos
  • 3 linguri de făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Crema
  • 200 grame unt
  • 7 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 grame zahar pudra
  • 50 grame nuca de cocos
  • 1 lg lapte
  • Pentru ornat
  • glazura de ciocolata
  • 2-3 linguri nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Vis de cocos:

Blat


Albusurile de bat cu zaharul spuma tare. Cele 3 linguri de zahar si zeama de lamaie se adauga pe rand, mixand incontinuu. La sfarsit spuma trebuie sa fie foarte tare ( sa nu cada din castron daca il intoarceti cu fundul in jos). Faina, nuca de cocos si zaharul vanilat se incorporeza incet, cu o spatula. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 40 min, la 180 grade celsius.


Crema


Galbenusurile cu zaharul pudra si o lingura de lapte se bat la bain-marie pana capata consistenta unei ciulamale. Se lasa la racit. Separat, se freaca untul cu zaharul vanilat pana se omogenizeaza. Apoi, incorporati treptat crema de galbenusuri, amestecand incontinuu. La sfarsit, se incorporeaza nuca de cocos.


Crema astfel facuta se pune peste blatul racit.


Puneti deasupra glazura de ciocolata si presarati cu nuca de cocos.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu folositi o glazura casanta, va fi mai greu sa portionati prajitura frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Vis de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

Rocsi 1

11.04.2016, 21:19

Mmmm...

Catalina L 1

11.04.2016, 21:57

buna prajitura

miki_a 1

12.04.2016, 10:38

Sigur mi-ar placea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rolls Cinnamon