Prajitura-pudding cu sos de cafea si inghetata de vin rosu

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 18 Mar 2011 | 4599 vizualizari

 

Cu aceste doua retete (si o a treia separat), am placerea de a da curs invitatiei Mihaelei de a lua parte la provocarea Furnicutilor, denumita Dulcea Romanie. O idee tare faina, aceea a gatitului "tematic", in luna martie ingredientele propuse fiind cafeaua si vinul. Fie separat, fie impreuna. Am pregatit trei deserturi diferite, pe care le voi detalia astazi si in urmatoarele doua zile, data limita a acestei provocari fiind 20 martie, aviz amatorilor :) !
Pentru inceput, sa-ti spun despre prajitura-pudding. Este vorba practic, de doua deserturi in unul singur. Pusa la cuptor, prajitura - adica pandispanul - creste mare si pufos, iar in acelasi timp, sosul se topeste si patrunde la baza pandispanului, facandu-l cremos. Se serveste alaturi de o cupa de inghetata, de data aceasta, de vin rosu. Dar asta-i povestea de maine, asa ca, va urma...!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru sos:
  • 350 ml cafea tare
  • jumatate de cana de zahar brun
  • jumatate de cana de zahar alb
  • 40 gr pudra de cacao
  • un rand de ciocolata amaruie (aprox 20 gr)
  • Ingrediente pentru prajitura (pentru o tava de 22/22):
  • 80 gr unt topit la bain-marie
  • o cana de faina
  • 160 gr zahar alb
  • 1 ou
  • esenta de cafea
  • 1/3 cana de lapte (daca pe pe cantar inseamna cam 80 gr)
  • o lingurita si jumatate de praf de copt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura-pudding cu sos de cafea si inghetata de vin rosu:

Prepari mai intai cafeaua. Intr-un ibric mai incapator pui ciocolata, cacaoa, zaharul, cafeaua si lasi la foc mic. Untul il topesti la bain-marie si il mixezi cu zaharul, pana devine ca o crema usoara. Adaugi oul si esenta de cafea. Apoi alternativ, pui din lapte si din faina (amestecata inainte cu praful de copt) si amesteci bine de fiecare data. Torni compozitia intr-un vas (22/22) tapetat cu hartie de copt. Deasupra, torni usor sosul de cafea. Toarna cu grija, de la o inaltime mica, pentru a nu deranja aluatul. Pui la cuptorul preincalzit la 175 de grade, la  mijloc, 40-45 de min, facand la final testul scobitorii.  Maine te astept cu reteta inghetatei de vin rosu !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura-pudding cu sos de cafea si inghetata de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ina 1

20.03.2011, 14:22

Arata excelent! Felicitari!

kamy 1

20.03.2011, 15:51

bine ai venit prajitura

adry88 1

03.06.2011, 10:47

o bunatate

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Albina