Prajiturele cu frisca si mascarpone

de angyb in Prajituri, 18 Mai 2013 | 17423 vizualizari

 

O data pe an Willi cu cativa colegi de servici organizeaza o iesire la gratar asa ca ieri le-am pregatit niste prajiturele ,deci nu cereti ca nu am nici macar nu le-am gustat .
Sursa de inspiratie Elena Daria http://www.bucataras.ro/retete/prajiturele-cu-frisca-si-mascarpone-46129.html ca cateva modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri de apa
  • 3 linguri de cacao
  • 7 linguri de faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri(praf de copt)
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 g mascarpone
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de rom
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu frisca si mascarpone:

Pentru inceput topim ciocolata alba cu 200 ml frisca si le dam la congelator pt.cateva ore.


Blatul: Topim pe baie de abur ciocolata cu uleiul ,le lasam sa se racoreasca un pic dupa care le amestecam bine cu galbenusurile. Batem spuma albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand zahraul se topeste. Adaugam apa si amestecul de galbenusuri .Faina o amestecam cu cacao si drojdia si le adaugam peste amestecul de oua.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea.


Crema: Batem spuma frisca cu ciocolata topita pana cand se intareste dupa care adaugam restul de frisca batuta si mascarponele si amestecam bine.


Siropul: Topim la foc mic apa cu zaharul pana cand acesta se topeste si adaugam romul.


Asamblarea: Insoropam blatul si intindem deasupra crema.Dam la frigider cateva ore dupa care o taiem cubulete.Glazuram fiecare cubulet cu ciocolata topita pe abur impreuna cu untul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu frisca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Ubulika 1

22.05.2013, 21:59

danakarin 1

06.06.2013, 20:36

Foarte bun !

nadea68 1

26.08.2013, 19:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de mascarpone si banane