Prajitura cu bilute de branza

de merisor in Prajituri, 10 Noi 2012 | 1799 vizualizari

 

Bilutele mele de branza au fost de fapt niste biloaie ca le-am facut cam mari, dar una peste alta a iesit foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Sare
  • Esenta de rom

Pentru bilute:

  • 800 gr branza dulce
  • 100 gr stafide
  • 100 gr nuca de cocos
  • 5 linguri gris
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • Coaja de lamiae
  • Esenta de lamiae
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bilute de branza:

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri.


Batem albusurile spuma impreuna cu sarea, adaugam zaharul treptat si obtinem o bezea destul de tare. Punem galbenusurile unul cate unul, amestecand incet, apoi treptat uleiul, esenta si la final faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.


Tapetam tava cu ulei si presaram faina, nu am pus hartie de copt din cauza branzei.


Rasturnam blatul in tava. Eu am folosit o tava de 24/36 cm.


Facem bilutele amestecand branza cu zaharul, coaja de lamiae si esenta, frecam intens pentru omogenizare, apoi adaugam grisul, satafidele cre au stat la hidratat in apa si oul.


Pe un platou presaram nuca de cocos, luam cate o lingura din compozitia de branza si formam bilute pe care le tavalim prin nuca de cocos si le asezam distantat in blat.


Mie mi-au iesit 28 de bilute si am ajuns la concluzia ca trebuia sa folosesc o tava mai mare deoarece le-am pus prea aproape una de alta si pe alocuri s-au unit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bilute de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Mihaela11_jo 1

11.11.2012, 17:14

Delicioasa

dobrezaira 1

12.11.2012, 10:38

excelenta

Sim0na 1

12.11.2012, 12:35

De cand imi tot propun sa fac si eu bunatatea asta.. Cu bilute sau biloaie, cred c-a fost delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bilute de branza