Prajitura cu bilute de branza

de Merisor in Prajituri, 10 Noi 2012 | 2865 vizualizari

 

Bilutele mele de branza au fost de fapt niste biloaie ca le-am facut cam mari, dar una peste alta a iesit foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Sare
  • Esenta de rom

Pentru bilute:

  • 800 gr branza dulce
  • 100 gr stafide
  • 100 gr nuca de cocos
  • 5 linguri gris
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • Coaja de lamiae
  • Esenta de lamiae
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bilute de branza:

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri.


Batem albusurile spuma impreuna cu sarea, adaugam zaharul treptat si obtinem o bezea destul de tare. Punem galbenusurile unul cate unul, amestecand incet, apoi treptat uleiul, esenta si la final faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.


Tapetam tava cu ulei si presaram faina, nu am pus hartie de copt din cauza branzei.


Rasturnam blatul in tava. Eu am folosit o tava de 24/36 cm.


Facem bilutele amestecand branza cu zaharul, coaja de lamiae si esenta, frecam intens pentru omogenizare, apoi adaugam grisul, satafidele cre au stat la hidratat in apa si oul.


Pe un platou presaram nuca de cocos, luam cate o lingura din compozitia de branza si formam bilute pe care le tavalim prin nuca de cocos si le asezam distantat in blat.


Mie mi-au iesit 28 de bilute si am ajuns la concluzia ca trebuia sa folosesc o tava mai mare deoarece le-am pus prea aproape una de alta si pe alocuri s-au unit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bilute de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Mihaela11_jo 1

11.11.2012, 17:14

Delicioasa

dobrezaira 1

12.11.2012, 10:38

excelenta

Sim0na 1

12.11.2012, 12:35

De cand imi tot propun sa fac si eu bunatatea asta.. Cu bilute sau biloaie, cred c-a fost delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ghiveci de legume
  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bilute de branza