Tort cu bilute de branza

de Corinuta in Torturi, 3 Aug 2013 | 3596 vizualizari

 

E un fel de...chec cu branza si ciocolata. Da' e bun...mai ales daca va place branza :)

 

INGREDIENTE

Ptr blat:

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate faina
  • 50 g cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt

Ptr umplutura:

  • 250 g branza de vaci
  • 50 g zahar
  • 50 g nuca de cocos
  • 1 lingura faina sau amidon
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat

Ptr glazura:

  • 50 g ciocolata
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bilute de branza:

Prima data se prepara umplutura: se bate bine oul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga branza, cocosul si faina si se amesteca bine. Se formeaza bilute de branza care se aseaza intr-o tava cu diam.22 cm tapetata cu hartie de copt. Se bat bine ouale pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza impreuna pana acesta din urma se topeste.


Se adauga uleiul si se amesteca bine. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga treptat la oua amestecand usor cu o spatula. Se toarna aluatul in tava peste bilutele de branza si se da la cuptorul preancalzit la foc mediu ptr cca 30 de minute.


Se face testul cu scobitoarea, iar daca e copt se scoate si se lasa sa se raceasca.


Se topeste ciocolata la microunde, se amesteca cu uleiul si se toarna peste prajitura rece.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ca sa arate si mai bine tortuletul, va recomand o forma mai mica de 26 cm diametru

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bilute de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Corinuta 1

05.08.2013, 23:37

multumesc!

Krystyan Trendy 1

07.01.2014, 07:58

delicios tort

babi5 1

07.05.2014, 13:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bilute de branza