Prajiturele motate cu fructe si budinca

de Valclaudia in Prajituri, 7 Feb 2016 | 865 vizualizari

 

Pentru bucatarasii care-au petrecut Revelionul si pentru cei ramasi acasa ;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 5 linguri afine congelate

Budinca:

  • 2 plicuri budinca de frisca
  • 800 ml. lapte
  • 6 linguri de zahar tos
  • 100 gr. unt sau margarina

Gelatina:

  • 3 plicuri gelatina rosie cu gust de capsuni
  • zeama de la 1 compot mare de piersici
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 350 ml apa plata
  • piersicile unei conserve mari de compot (din comert am avut eu)

Decor:

  • 300 gr.frisca Hulala
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele motate cu fructe si budinca:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Separam oauale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul turnat in fir subtire.


Adaugam apa minerala,fiecare lingura, pe rand.


In amestecul de galbenusuri incorporam alternativ faina proaspat cernuta si spuma de albusuri, usor, sa nu iasa aerul din spuma.


Adaugam afinele congelate,le incrporam usor in compozitie, apoi o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Dam blatul la cuptor pentru 35 minute, cand trece testul cu scobitoarea e copt.


Scoatem tava din cuptor si il lasam la racit.


Punem 600 ml lapte la incalzit intr-o cratita, la foc mic.


Adaugam zaharul, amestecam pana se topeste.


Praful din plicurile de budinca se amesteca intr-un castron cu 200ml lapte rece.


Acest amestec se toarna peste laptele indulcit, amestecam incontinuu pana se ingroasa budinca.


Oprim focul, adaugam untul/margarina si amestecam pana la incorporare.


Turnam budinca fierbinte peste blat in tava.


Jumatatile de piersica din compot se taie feliute pe care le vom repartiza peste intreaga suprafata a blatului acoperit cu budinca.


Intr-o craticioara punem apa cu zaharul la foc mic pana se topeste zaharul.


Intr-un bol separat diluam gelatina in zeama din compot, apoi o adaugam peste apa indulcita si amestecam incontinuu pana obtinem un amestec de consistenta unei budinci.


Turman amestecul peste fructe si lasam la intarit pana a doua zi.


Portionam prajitura dupa preferinta, eu am ales sa decupez cerculete pe care sa le pot aseza pe hartiute de briose.


Batem frisca si decoram apoi prajiturelele dupa inspiratie.


Dam la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele motate cu fructe si budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dantes 1

08.02.2016, 06:18

Delicioase!

MotanLaOale 1

08.02.2016, 09:28

simona72 1

08.02.2016, 11:50

Yamii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Briose