Prajiturica ptr CRIS . LA MULTI ANI !!!

de DIANA B in Prajituri, 27 Noi 2011 | 4542 vizualizari

 

LA MULTI ANI , draga Cristinica ! Multa sanatate si impliniri alaturi de Klaus ....

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar , eu am pus 10 lg fructoza
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 150 g faina
  • 200 g nuci sfaramate
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt scortisoara
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 cana marisoara de morcov ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturica ptr CRIS . LA MULTI ANI !!!:

Cantitatile sunt ptr o tavita de la bucataria de jucarie a fetitelor , nici nu gaseam asa o tava prin casa , dar m-a salvat tava de la cuptorasul electric . Miercuri , cand o voi face ptr Sf Andrei , voi tripla cantitatile . Asadar : se amesteca uleiul (fructoza) cu zaharul bine , bine , se adauga apa minerala , morcovul dat pe ochiurile mici ale razatorii , coaja de lamaie si scortisoara . Se cerne faina cu praful de copt ptr aerare si se incorporeaza compozitiei ; va rezulta un aluat destul de moale , care se va turna intr-o tava unsa cu ulei (na , e post ...) si tapetata cu faina si sa nu uitam si de nucile sfaramate care se vor imprastia pe suprafata aluatului ; se va incredinta cuptorului preincalzit , ptr 30 de minute la 175 de grade . Dupa coacere/racire , se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin . Miercuri , ii voi articula si-un sos de cioco ... l-as fi facut si acum , da' n-aveam pe ce-l intinde ( 3 lg de apa , 200 g zahar(20 lg fructoza) , 3 lg cacao neagra si 50 g marga - toate se fierb , pana la ingrosare)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica ptr CRIS . LA MULTI ANI !!!" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Monica"