Praz cu măsline

de portiadelumina in Mancaruri de post, 8 Oct 2014 | 2428 vizualizari

 

Situaţia e simplă, pentru o zi de miercuri, când ţii post (şi de mâncare) şi doreşti ceva uşor, repede şi simplu de preparat, poţi încerca acest fel.
Prazul e foarte sănătos, are gust plăcut, dulceag şi nu atacă stomacul (pentru cei sensibili) aşa cum face ceapa.

 

INGREDIENTE

  • 10 fire praz
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei gras - roşu
  • 1 ardei gras - verde
  • sare
  • foaie dafin
  • 70 ml ulei
  • 150 gr măsline
  • 150 grame roşii cherry
  • 50 ml bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu măsline:

Am curăţat şi tocat prazul, am curăţat şi tocat legumele şi am lăsat măslinele la desărat (în apă călduţă).


Am încins uleiul şi am adăugat ingredientele în oală completând cu apă încât să nu se acopere definitiv legumele pentru că prazul oricum se înmoaie şi-şi lasă zeamă. Am daugat sarea şi am lăsat la fiert.


Spre final am adăugat roşiile cherry şi bulionul.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Pentru cei ce mănâncă picant, un ardei iute tocat în compoziţie este ideal.

2

Dacă măslinele sunt foarte sărate, pot fi puse un pic la fiert separat înainte, dar cât să dea un clocot-două.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu măsline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

Ligia Bxl 1

09.10.2014, 09:57

tare bun

_Alina_ 1

09.10.2014, 12:14

Asa-mi place mancarea de praz.

anca_rm 1

10.10.2014, 13:49

chiar cautam o reteta cu praz , super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu bucatele de soia