Praz cu măsline

de portiadelumina in Mancaruri de post, 8 Oct 2014 | 5902 vizualizari

 

Situaţia e simplă, pentru o zi de miercuri, când ţii post (şi de mâncare) şi doreşti ceva uşor, repede şi simplu de preparat, poţi încerca acest fel.
Prazul e foarte sănătos, are gust plăcut, dulceag şi nu atacă stomacul (pentru cei sensibili) aşa cum face ceapa.

 

INGREDIENTE

  • 10 fire praz
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei gras - roşu
  • 1 ardei gras - verde
  • sare
  • foaie dafin
  • 70 ml ulei
  • 150 gr măsline
  • 150 grame roşii cherry
  • 50 ml bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu măsline:

Am curăţat şi tocat prazul, am curăţat şi tocat legumele şi am lăsat măslinele la desărat (în apă călduţă).

Am încins uleiul şi am adăugat ingredientele în oală completând cu apă încât să nu se acopere definitiv legumele pentru că prazul oricum se înmoaie şi-şi lasă zeamă. Am daugat sarea şi am lăsat la fiert.

Spre final am adăugat roşiile cherry şi bulionul.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru cei ce mănâncă picant, un ardei iute tocat în compoziţie este ideal.

2

Dacă măslinele sunt foarte sărate, pot fi puse un pic la fiert separat înainte, dar cât să dea un clocot-două.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu măsline" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de Praz cu Masline (Reteta Video)