Praz umplut

de Panacris in Mancaruri cu carne, 24 Mar 2017 | 4073 vizualizari

 

O nouă rețetă din seria cine n-are de lucru, își face. :D Dar și rezultatul e pe măsură! ;) 

 

INGREDIENTE

  • 1,2 tije mai groase praz 
  • cca 300 g carne tocată amestec 
  • cca. ½ cană orez 
  • 2 bucăți ouă 
  • ½ bucată ceapă roșie 
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • ½ linguriță curry 
  • ½ linguriță boia de ardei 
  • cca. 500 ml bulion Panacris 
  • cca. 500 ml apă 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz umplut:

Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se distuie ( se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează de sare, piper, boia și curry, apoi se adaugă la amestecul de carne tocată. Se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Prazul se curăță, partea albă se înjumătățește, apoi se scot tuburi de praz, apăsându-se cu degetul mare în interiorul prazului.

Fiecare tub de praz se umple cu amestecul din carne, apoi se așază într-o tavă termorezistentă, se acoperă cu bulion și apă, se dă la gătit, în cuptorul preîncins, cca. 50 de minute la foc mediu, acoperit.

Prazul umplut se servește fierbinte asezonat cu smântână sau sos de roșii picant ;)

 

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Catalina L 1

25.03.2017, 20:49

excelenta ideea, imi place

mirela0911 1

26.03.2017, 16:15

Interesant!

Lau 1

26.03.2017, 17:38

la favo cu ea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute din varza dulce