Prepelite in bacon, cu masline si ciuperci

de ANCA in Mancaruri cu carne, 5 Oct 2011 | 4933 vizualizari

 

...in sfarsit!! de cand asteptam asemenea delicatesa!:) n-am mancat prepelita pana acum, noroc cu sotul, reteta este executata dupa gustul si ideile lui. Pot doar sa va recomand sa o incercati, a fost delicioasa!!

 

INGREDIENTE

  • 10 prepelite
  • 10 felii de bacon
  • 2 capatani de usturoi, nu prea mari
  • 350-400 ml vin alb sec
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 500 g ciuperci champignon mici
  • 300-400 ml suc de rosii
  • 250 g masline rosii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite in bacon, cu masline si ciuperci:

Prepelitele se curata, se spala si se lasa la zvantat.


Din usturoi pisat, patrunjel uscat, ulei de masline, sare si piper mixate obtinem o pasta, cu care ungem bine prepelitele, pe toate partile.


Invelim apoi fiecare prepelita cu cate o felie de bacon, le aranjam intr-o cratita sau vas yenna ce au si capac, presaram cimbru, putina sare si piper, adaugam vinul, foile de dafin si le introducem in cuptorul preincins la 200 grade, jumatate de ora, cu capacul pus, pentru a-si pastra sucurile si a nu se usca!


Apoi adaugam sucul de rosii, ciupercile champignon intregi si maslinele (clatite cu apa rece si scurse), acoperim tava si dam la cuptor inca 30 minute.


Savurati alaturi un vin alb si muuulta placere!

 

TIPS-URI

1

Intra cam 3-4 prepelite/portie, depinde cat de mici sunt.

2

Baconul trebuie sa fie feliat subtire si fasiile late.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite in bacon, cu masline si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

ANCA 1

06.10.2011, 10:51

multumesc

MIUTA 1

06.10.2011, 23:24

Imi place

gaby_gabytza 1

14.10.2011, 10:10

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Prepelite umplute