Prepelite in bacon, cu masline si ciuperci

de ANCA in Mancaruri cu carne, 5 Oct 2011 | 8103 vizualizari

 

...in sfarsit!! de cand asteptam asemenea delicatesa!:) n-am mancat prepelita pana acum, noroc cu sotul, reteta este executata dupa gustul si ideile lui. Pot doar sa va recomand sa o incercati, a fost delicioasa!!

 

INGREDIENTE

  • 10 prepelite
  • 10 felii de bacon
  • 2 capatani de usturoi, nu prea mari
  • 350-400 ml vin alb sec
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 500 g ciuperci champignon mici
  • 300-400 ml suc de rosii
  • 250 g masline rosii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite in bacon, cu masline si ciuperci:

Prepelitele se curata, se spala si se lasa la zvantat.

Din usturoi pisat, patrunjel uscat, ulei de masline, sare si piper mixate obtinem o pasta, cu care ungem bine prepelitele, pe toate partile.

Invelim apoi fiecare prepelita cu cate o felie de bacon, le aranjam intr-o cratita sau vas yenna ce au si capac, presaram cimbru, putina sare si piper, adaugam vinul, foile de dafin si le introducem in cuptorul preincins la 200 grade, jumatate de ora, cu capacul pus, pentru a-si pastra sucurile si a nu se usca!

Apoi adaugam sucul de rosii, ciupercile champignon intregi si maslinele (clatite cu apa rece si scurse), acoperim tava si dam la cuptor inca 30 minute.

Savurati alaturi un vin alb si muuulta placere!

TIPS-URI

1

Intra cam 3-4 prepelite/portie, depinde cat de mici sunt.

2

Baconul trebuie sa fie feliat subtire si fasiile late.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite in bacon, cu masline si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prepelite la cuptor cu sos de rosii