Profiterol

de Adele in Dulciuri, 3 Oct 2014 | 2625 vizualizari

 

Un desert delicios si care se poate combina dupa gustul si placerea fiecaruia.

 

INGREDIENTE

  • 25-30 gogosi bignè.
Crema.
  • 400 ml lapte.
  • 100 gr ciocolata amara.
  • 2 galbenusuri.
  • 5 linguri zahar.
  • 3 linguri faina.
  • 50 gr unt.
Decor:
  • Ciocolata amara.
  • Frisca.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Pentru inceput punem intr-o oala ,laptele,ciocolata si zaharul la foc.Dupa care intr-un vas amestecam galbenusurile cu faina si un pic de lapte.Cand laptele da sa fiarba il dam la o parte si turnap peste compozitia de faina ,punem din nou la foc potrivit si amestecam pana se ingroase crema.Cand este gata ,adaugam si untul si mixam pana se incorporeaza bine.Crema se lasa la racit pana la momentul folosirii.


Gaurim cu un cutit fiecare gogoasa bignè dupa care cu un saca posh umplem cu crema le asezam in platou ,deasupra punem ciocolata topita si decoram cu frisca.Dam la rece pentru cel putin o ora.


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

In loc de ciocolata ,pentru crema se poate folosi si cacao amara.

2

Gogosile bignè se pot face si in casa.

3

Se poate folosi orice tip de crema sau chiar inghetata ,bineinteles dupa se vor conserva in congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Adele 1

04.10.2014, 11:40

Anett

Dya Daniela Andrei 1

04.10.2014, 21:57

Adele 1

04.10.2014, 22:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata