Prune caramelizate

de MotanLaOale in Dulciuri, 21 Oct 2014 | 1214 vizualizari

 

Ideea este de pe net si motivul un kg de prune care zaceau in frigider.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 150ml apa
  • 180g zahar
  • 25g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prune caramelizate:

Se pune la fiert apa, zaharul, sucul de la 1/2 lamaie, coaja de la o lamaie, untul si zaharul vanilat intr-o cratita mai mare.


Se lasa sa fiarba 5-7 minute pana capata consistenta.


Prunele se spala, se taie in doua si se arunca samburii si se usuca.


Se adauga prunele in cratita, se presara scortisoara si se fierbe 10-12 minute sa ramana intregi dar sa se inmoaie.


Se lasa la racit.


Se serveste cu frisca sau cu inghetata deasupra si ornat cu sirop de la prunele caramelizate.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune apa mai putina pentru zeama mai putina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

23.10.2014, 12:09

mirela0911 1

23.10.2014, 15:36

bune tare

MotanLaOale 1

23.10.2014, 16:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu banane si caise