Prune caramelizate

de MotanLaOale in Dulciuri, 21 Oct 2014 | 1510 vizualizari

 

Ideea este de pe net si motivul un kg de prune care zaceau in frigider.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 150ml apa
  • 180g zahar
  • 25g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prune caramelizate:

Se pune la fiert apa, zaharul, sucul de la 1/2 lamaie, coaja de la o lamaie, untul si zaharul vanilat intr-o cratita mai mare.


Se lasa sa fiarba 5-7 minute pana capata consistenta.


Prunele se spala, se taie in doua si se arunca samburii si se usuca.


Se adauga prunele in cratita, se presara scortisoara si se fierbe 10-12 minute sa ramana intregi dar sa se inmoaie.


Se lasa la racit.


Se serveste cu frisca sau cu inghetata deasupra si ornat cu sirop de la prunele caramelizate.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune apa mai putina pentru zeama mai putina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

23.10.2014, 12:09

mirela0911 1

23.10.2014, 15:36

bune tare

MotanLaOale 1

23.10.2014, 16:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu ricotta