Pui coquelet cu cartofi la cuptor

de Rocsi in Pui, 27 Sep 2021 | 4014 vizualizari

 

 Puii coquelet sunt tare buni si gustosi, cel putin noua ne plac! Se pregatesc usor, ca orice alta carne, insa eu i-am preferat la cuptor, bine condimentati si cu cativa cartofi. Desi am pregatit cate unul pentru fiecare, mai mult de jumatate dintr-un pui nu am putut manca, pentru ca sunt satiosi. Merg perfect cu o salata, ceva muraturi din camara sau chiar cu un sos de usturoi! 

 

INGREDIENTE

  • 3 pui coquelet
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura plina ketchup dulce
  • sare
  • piper
  • boia dulce afumata
  • busuioc uscat
  • 1 lingura rosii uscate maruntite
  • 5 catei de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 4 cartofi mari
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui coquelet cu cartofi la cuptor:

Puii ii parliti de flacara aragazului de puf. Ii spalati si ii stergeti cu niste servetele. Intr-un bol pregatiti amestecul de condimente. Mai intai amestecati sosul de soia, cu uleiul si ketchup-ul. Adaugati coaja rasa de lamaie, sare, piper, boia afumata, busuioc uscat, rosii uscate maruntite. La final, usturoiul curatat, il pisati si il incorporati. Cu acest amestec, masati bine cei 3 pui, pe toate partile. Curatati cartofii, ii taiati pe lung, bucati mai groase. Ceapa verde o taiati bucati mai mari. Asezati intr-o tava cartofii, ceapa verde, ii stropiti cu putin ulei de masline, presarati sare, piper si putin oregano uscat. Deasupra puneti puii. Turnati cam 1/2 cana cu apa sau supa de legume. Acoperiti totul cu staniol. Introduceti tava in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru o ora. Dupa acest timp, descoperiti puii. Ii stropiti cu zeama din tava. Mai dati 15 minute pe functia grill, daca nu aveti aceasta functie, ii lasati pana se rumenesc. Cand sunt gata ii scaoteti din cuptor. Ii lasati putin la racorit, apoi sunt gata pentru a fi serviti. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui coquelet cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor , cu trei garnituri