Pui cu alune si apio

de anca_rm in Pui, 20 Ian 2017 | 2194 vizualizari

 

O reteta cu carne de pui mai deosebita. Cateodata imi e dor sa ies din cotidian si atunci incerc diferite combinatii de arome si texturi. Asta este una dintre ele si tare mult ne-a placut ce a iesit.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui
  • 2 fire apio
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri sos de soia
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • jumate legatura patrunjel verde
  • 50 gr alune de padure
  • coaja de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu alune si apio:

Carnea de pui am spalat-o si am taiat-o in cuburi mici. Intr-un castron, am pus carnea, deasupra ei, am adaugat 5 linguri sos de soia, piperul si coaja razuita de la o lamaie bio. Amestecam carnea foarte bine, astfel incat condimentele sa ajunga pe fiecare bucatica. Acoperim castronul cu o folie si punem la frigider pentru cateva ore. Se poate lasa de seara pana a doua zi.

 Alunele de padure le-am prajit intr-o tigaie.

Ceapa, apio si ardeiul le taiem, iar usturoiul il pisam.

Intr-o tigaie sau wok, punem doua linguri de ulei la incins. Cand uleiul este cald, adaugam carnea de pui si o lasam sa se faca usor, pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa, apio si ardeiul capia si o lingura de sos de soia. Daca considerati ca mai trebuie sare, acum puteti adauga, dar tineti cont ca sosul de soia este sarat. Acoperim cu un capac sau daca nu aveti capac potrivit, se poate pune folie de aluminiu.

Lasam pe foc circa 15 minute. Presaram deasupra alunele de padure si usturoiul pisat, mai lasam 2-3 minute sa fiarba. Oprim focul, presaram deasupra patrunjel verde tocat si acoperim din nou pentru 5 minute.

 Servim cald cu orez sau orice alta garnitura doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu alune si apio" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu vinete si cartofi