Piept de pui umplut, dulce-acrisor

de Anamaria7 in Pui, 20 Feb 2011 | 5457 vizualizari

 

Pentru buni si mosu

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 4 catei de usturoi
  • 115gr paine moale
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • cimbru
  • felii de cascaval (cat sa acopere pieptul de pui batut)
  • sare, piper
  • 1 lg miere
  • 2 lg mustar
  • 2 lg otet de mere
  • 3-4 ciuperci mari
  • 4 cartofi mari
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut, dulce-acrisor:

Pregatim un vas mare pentru cuptor, il ungem cu putin ulei de masline. Cuptorul se incalzeste la 180C.

Taiem 2 catei de usturoi in felii subtiri, le asezam pe pieptul de pui taiat, apoi acoperim cu o punga si batem bine pana se subtiaza destul de mult.

Pentru umplutura, tocam painea, iar ceapa o adaugam tocata cu cutitul. Amestecam cu oul, cimbru si condimentam cu sare si piper.

Asezam feliile de cascaval pe o jumatate de piept de pui, apoi punem umplutura si 1 ciuperca felialta, dupa care acoperim cu cealalta jumatate de piept de pui.

Prindem cu scobitori in laterale ca sa nu iasa umplutura, apoi condimentam cu sare si piper pe ambele parti.

Amestecam mustarul, mierea si otetul si intindem bine pe tot pieptul, pe ambele parti.

Asezam pieptul in tava, punem celelalte ciuperci langa el si tinem la cuptor pana cand carnea face crusta rumenita bine si ciupercile s-au inmuiat.

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare, apoi se taie in 4, se condimenteaza cu sare si piper si se pun in tava langa piept (dupa cca 15min dupa ce am pus pieptul).

Servim cate o feliuta de piept de pui umplut cu cartofi si ciuperci.

TIPS-URI

1

Cartofii pot fi condimentati si cu rozmarin sau cimbru.

2

Din cand in cand, deschidem cuptorul si stropim pieptul cu lichidul lasat in tava.

3

Cartofii pot fi stropiti cu putin ulei de masline, altfel se vor usca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut, dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

20.02.2011, 19:48

LUK 1

20.02.2011, 22:54

si eu pap

Anamaria7 1

21.02.2011, 14:52

iiiiiii, am devenit bucataras grozav!!! va multumesc, bucatarasi dragi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar cu garnitura de orez