Pui cu creveti si vin rosu dulce

de anaiordan in Fructe de mare, 5 Oct 2009 | 8150 vizualizari

 

E o reteta greceasca pe care am vazut-o la ei la televizor...sincer...e dementiala...vinul rosu pe care il folosesc la reteta asta da un gust aparte la reteta..Eu am adaptat un pic reteta punandu-i in plus ciupercile...si eu zic ca a iesit si mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 500g creveti decorticati
  • 500g carne de pui-eu am folosit un piept de pui imeens
  • rosii cubulete in suc de rosii, sau se pot folosi 2-3 rosii proaspete decojite si taiate cubulete
  • 1 ceapa medie
  • 500g ciuperci proaspete-se pot folosi si din conserva
  • sare, piper, busuioc, oregano, paprica
  • ulei de masline
  • o canuta mica de apa, aproximativ 150ml
  • un pahar de vin rosu dulce-reteta este cu un vin specific de aici...dar cred ca iese bun si cu un vin rosu dulce de la noi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu creveti si vin rosu dulce:

Se pune ceapa la calit in uleiul incins, apoi se pune puiul impreuna cu apa si se lasa sa fiarba pentru 20-30 minute pana cand puiul este aproximativ facut.


Daca folositi ciuperci proaspete, cum am facut eu, cel mai bine e sa le fierbeti separat pentru a nu lasa acea zeama neagra in mancare.


Cand puiul este aproape gata se pune vinul si se lasa sa prinda culoare rosiatica. Apoi dupa cateva minute se adauga rosiile taiate cubulete si ciupercile.


Se adauga si condimentele si daca aveti creveti proaspeti ii adaugati si pe acestia si mai lasati la fiert pentru 20 minute, sa fiarba si crevetii cu toate aromele. Daca aveti creveti congelati semifierti, cum am avut eu, ii puneti cam cu 10 minute inainte de a stinge focul.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu creveti si vin rosu dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

luminita20_2006 1

21.10.2009, 19:07

dementiala

anaiordan 1

23.10.2009, 18:26

chiar a fost interesant amestecul de arome...

adry88 1

13.05.2011, 16:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sos de smantana