Pui cu orez alb si sos de portocale

de susu in Pui, 28 Iun 2010 | 2099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •   2 cani supa de pui
  • ½ cana supa de pui
  • ½ cana vin alb sec
  • 1 cana orez cu bob lung
  • 1 portocala
  • ½ piept de pui
  • Cateva feliute ghimbir proaspat
  • 4-5 catei de usturoi
  • 70 g unt
  • Un praf de curry
  • Sare
  • Piper alb    
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu orez alb si sos de portocale:

 Se pun cele 2 cani de supa pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga orezul, putina sare, piper si curry. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminiu si capac. Se tine pe foc mic 15 minute dupa care se ia capacul, se stinge focul si se mai lasa folia 10 minute dupa care se indeparteaza. Pieptul de pui spalat si sters bine se sareaza, pipereaza si se taie in bucati mai subtiri, potrivite. Se prajeste putin in untul incins dupa care se adauga ghimbirul spalat, curatat si taiat in felii subtiri. Adaugam supa si usturoiul pisat marunt si lasam sa dea in cateva clocote. Se scoate puiul si se adauga  in sos cateva felii de portocala cu tot cu coaja si vinul. Se lasa sa scada putin sosul dupa care se serveste alaturi de pui si orez decorat cu restul de portocala.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez alb si sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pui cu orez alb si sos de portocale-0
Pui cu orez alb si sos de portocale-1
Pui cu orez alb si sos de portocale-2

COMENTARII (8)

nadina73

nadina73 1

29.06.2010, 12:31

nu am mancat dar arata tare bine si cred ca e si foarte gustos

mihaelar63

mihaelar63 1

29.06.2010, 16:12

o domnisoara misterioasa care serveste o mancare rafinata

Laly

Laly 1

29.06.2010, 22:55

Ce bunatate.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!