Pui cu rozmarin la vasul tajine

de rivka in Pui, 22 Aug 2010 | 2676 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de cca 1300 grame am avut eu
  • ulei masline
  • sare
  • jumatate cana de supa
  • 2 lingurite varf de rozmarin
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingurita piper 4 anotimpuri boabe
  • garnitura puree de cartofi
  • puree de mere cu scortisoara

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu rozmarin la vasul tajine:

Sunt foarte incantata de acest vas, sincer nu am facut niciodata un pui mai fraged la cuptor pana acum , este ca untul se desprinde carnea de pe oase.

Ma bucur foarte mult ca am aflat de acest vas.

Am facut azi un pui cam de 1.300 grame in vasul tajine , l-am lasat vreo ora in apa rece cu sare, apoi l-am spalat bine, l-am uns cu ulei de masline l-am frecat cu sare si l-am stropit cu 2 lingurite pline varf de rozmarin.L-am aseazat in vasul tajine , am adaugat in vas jumatate de cana de supa, o lingurita boabe piper 4 anotimuri si jumatate de lingurita de cimbru.

Am lasat puiul asa in vasul tajine acoperit cateva ore la frigider, vreo 5.

L-am dat la cuptor la 200 grade cca 100 minute.

A iesit minunat!Abia astept sa pregatesc la acest vas rata si gasca sau curcan.Oricum sunt foarte foarte incantata de acest vas si sfatuiesc pe oricine are posibilitatea sa nu se dea in laturi sa il cumpere.

Am servit puiul cu puree de cartofi peste care am turnat cu o lingura putina supa din vas si puree de mere cu scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu rozmarin la vasul tajine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sylvia 1

23.08.2010, 14:38

Ce bine arata super ti-a iesit si eu am mai facut o data in we un pui bucati simplu fara nimic altceva si a iesit de vis cum zici, tare bun vasul

rivka 1

23.08.2010, 19:20

silvia e tare bun vasul asta! eu am mai facut fasole verde cu carnita de vita in el...ca untul a iesit draga mea, pana si sotul care a ras o zi de mine si tot zicea ca imi dai mancare din ghiveciul de flori??? a spus: ce bine ca ai cumparat vasul asta

biancas76 1

24.08.2010, 00:17

Faina gluma cu vasul de flori
Asa arata oricum

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Copanele de pui cu cartofi aromati la cuptor