PUI CU SAMPANIE

de Roda in Pui, 15 Mai 2009 | 1930 vizualizari

 

Pui cu bere, cognac, cidru ...iata si pui cu sampanie!

 

INGREDIENTE

  • 1pui de 1,3 kg. dezosat si taiat cubulete,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 lingura praf de curry,
  • sare,
  •  piper,
  • 1 manunchi de rozmarin verde,
  •  2 cepe,
  •  2 lamai taiate felii,
  • 1 sticla de sampanie,
  • 4 cuisoare,
  • 1 manunchi de patrunjel verde;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PUI CU SAMPANIE:

1.Se pun bucatile de pui intr-o tigaie si se prajesc in ulei de masline 5-8 minute .Se sareaza, pipereaza si se pudreaza cu praful de curry.Se adauga aromele, cuisoarele, lamaia,ceapa taiata si se mai lasa sa fiarba 5-6 minute.Se pune 1/2 de sticla de sampanie peste carne si se fierbe inca 10 minute. Se adauga restul de sampanie si se mai fierbe 10 minute.

2.Se serveste cald cu garnitura de cartofi, orez sau taietei lati.Un vin alb sec merge excelent cu acest preparat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "PUI CU SAMPANIE" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Roda 1

15.05.2009, 00:53

Da, e simplu de realizat, dar de un efect deosebit.Nu mai vorbesc de aroma data de curry si sampanie.

luminita20_2006 1

17.05.2009, 21:24

ai reteta super trasnite si culmea ca si imi plac...felicitari

Roda 1

18.05.2009, 13:58

Multumesc, luminita.Daca nu iesi din tiparul celor invatate de la mama sau bunica, nu ai facut nimica.Si bucatareala este o arta in continua schimbare.Deci, nu trebui sa te miri de asemenea combinatii.Par excentrice, dar sunt deosebit de gustoase.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

RETETA RECOMANDATA
Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan