PUI CU SAMPANIE

de Roda in Pui, 15 Mai 2009 | 1904 vizualizari

 

Pui cu bere, cognac, cidru ...iata si pui cu sampanie!

 

INGREDIENTE

  • 1pui de 1,3 kg. dezosat si taiat cubulete,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 lingura praf de curry,
  • sare,
  •  piper,
  • 1 manunchi de rozmarin verde,
  •  2 cepe,
  •  2 lamai taiate felii,
  • 1 sticla de sampanie,
  • 4 cuisoare,
  • 1 manunchi de patrunjel verde;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PUI CU SAMPANIE:

1.Se pun bucatile de pui intr-o tigaie si se prajesc in ulei de masline  5-8 minute .Se sareaza, pipereaza si se pudreaza cu praful de curry.Se adauga aromele, cuisoarele, lamaia,ceapa taiata si se mai lasa sa fiarba 5-6 minute.Se pune 1/2 de sticla de sampanie peste carne si se fierbe inca 10 minute. Se adauga restul de sampanie si se mai fierbe 10 minute.
2.Se serveste cald cu garnitura de cartofi, orez sau taietei lati.Un vin alb sec merge excelent cu acest preparat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "PUI CU SAMPANIE" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Roda 1

15.05.2009, 00:53

Da, e simplu de realizat, dar de un efect deosebit.Nu mai vorbesc de aroma data de curry si sampanie.

luminita20_2006 1

17.05.2009, 21:24

ai reteta super trasnite si culmea ca si imi plac...felicitari

Roda 1

18.05.2009, 13:58

Multumesc, luminita.Daca nu iesi din tiparul celor invatate de la mama sau bunica, nu ai facut nimica.Si bucatareala este o arta in continua schimbare.Deci, nu trebui sa te miri de asemenea combinatii.Par excentrice, dar sunt deosebit de gustoase.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!