Pui cu sos de rosii, miere si tarhon

de Julia_Snow in Pui, 22 Mai 2014 | 937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 aripioare pui, doar partea superioara
  • 3 cepe verzi
  • 3 catei usturoi
  • 200 g. masline naturale
  • 4 linguri ulei
  • o lingura miere
  • o lingurita tarhon, o lingurita delikat
  • o conserva rosii in bulion (400 g. )
  • 100 ml. apa
  • 50 ml. vin alb, sec
  • o foaie de dafin
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii, miere si tarhon:

Ceapa se spala si se taie rondele, aripioarele se spala si se lasa la scurs, iar usturoiul si rosiile din conserva se taie marunt, la randul lor.


Se pune uleiul la incins iar in el se rumenesc usor pe ambele parti, aripioarele, condimentate in prealabil cu sare si piper.


Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un vas, iar in uleiul ramas se pun ceapa si usturoiul si se calesc usor.Se adauga rosiile maruntitite, bulionul din conserva, apa, vinul, foaia de dafin, delikatul, aripioarele rumenite si se lasa sa fiarba la foc mic.


Dupa 20 de min. se adauga tarhonul si se iau cateva linguri de zeama, cu care se dizolva intr-un recipient, mierea.


Aceasta se adauga peste preparat la sfarsit, adica peste inca 10-15 minute. Tot atunci se adauga si maslinele si patrunjelul verde tocat marunt.


Se amesteca si se lasa putin sa se intrepatrunda gusturile.


Se poate servi cu orez sau piure de cartofi.Eu am ales orezul natur.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii, miere si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Julia_Snow 1

25.05.2014, 23:20

Multumesc

laura_n 1

26.05.2014, 12:49

cat de bine arata!

Julia_Snow 1

27.05.2014, 08:40

Multumesc, Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de rosii si usturoi