Pui cu sos de rosii si cus cus

de La Ancuta in Pui, 18 Ian 2011 | 9689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 5 catei de usturoi
  • 5 linguri pasta de tomate sau bulion
  • 1 cescuta apa
  • sare, piper
  • cimbru
  • curry
  • 3 linguri ulei de masline
  • Pentru garnitura de cus cus:
  • 200 g cus cus
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei
  • a morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata de telina
  • sare, piper
  • cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si cus cus:

Spalam bine carnea si o portionam. Condimentam cu sare si piper.


Ungem o tava termorezistenta cu ulei de masline si asezam carnea in tava. Curatam ceapa si o tocam marunt. Taiem ardeiul cubulete (eu am avut gata taiat in congelator). Amestecam ceapa cu ardeiul, usturoiul pisat si bulionul. Adaugam sare, piper si cimbru. Daca este prea gros sosul punem o cescuta de apa. Turnam sosul de rosii peste carne. Acoperim cu capac si dam la cuptor la foc potrivit, 30 de minute. Luam capacul jos si mai lasam 10 minute, sa se rumeneasca.


Intre timp pregatim garnitura:


Taiem legumele marunt si le punem la fiert in apa, nu prea multa. Adaugam putina sare. Cus cus-ul il punem la prajit in tigaie cu 2 linguri ulei de masline. Nu prajim prea tare.


Dupa ce legumele au fiert 10-15 minute adaugam cus cus-ul peste legume si daca mai este nevoie mai adaugam apa. Apa trebuie sa acopere bine pastele. Adaugam cimbru si curry si potrivim de sare. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba 10 minute la foc mic.


Servim pastele calde alaturi de pui cu sos de rosii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si cus cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

La Ancuta 1

20.01.2011, 18:33

Lilik, Mihaela multumesc

diaconta 1

20.01.2011, 20:34

minunat

La Ancuta 1

21.01.2011, 17:01

Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Ostropel oltenesc