Pui cu susan si miere

de Patricia Iordache in Pui, 9 Mar 2013 | 2699 vizualizari

 

Ii multumesc KikenHanei pentru aceasta reteta! A fost delicioasa, insa, pentru gustul nostru, cele 3 linguri de miere din sos au fost prea mult, drept pentru care data viitoare voi pune doar o lingura de miere.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie:
  • - 500 gr piept de pui;
  • - 2 linguri de susan
  • Ce ne trebuie pentru marinata:
  • - 2 linguri sos de soia;
  • - 2 linguri de ulei;
  • - 2 linguri de apa;
  • - 1 lingura de zahar;
  • - 1/2 lingurita sare;
  • - 1 lingura ghimbir (il gasiti la raionul legume fructe) ras
  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • - 1 ou;
  • - 3 linguri faina;
  • - 3 linguri amidon;
  • - 150 ml apa;
  • - 1/2 lingurita sare;
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Ce ne trebuie pentru sos:
  • - 4 catei de usturoi pisati;
  • - 2 lingurite ghimbir ras;
  • - 200 ml apa;
  • - 2 linguri otet;
  • - 3 linguri miere;
  • - 2 linguri sos de soia;
  • - 1 lingura ketch-up (eu am am avut ketch-up home made);
  • - 1/2 lingurita sare;
  • - 1 lingura amidon (neaparat dizolvat in putina apa rece!)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu susan si miere:

Cum preparam:


Pipetul de pui se taie bucatele (patratele).


Le punem in marinata, acoperim vasul si le lasam 30 de minute la frigider. Punem bucatelele de carne intr-o strecuratoare, apoi le punem in vasul cu aluat, amestecam si lasam iar pentru 20 minute la frigider, pentru ca aluatul sa se prinda bine de bucatelele de carne.


Prajim in ulei bucatelele de carne si le scoatem pe un servetel de hartie pentru a inlatura excesul de ulei.


Dam bucatile de carne prajita prin sos, apoi prin semintele de susan si papam!!


Cum preparam marinata:


Amestecam toate ingredientele.


Cum preparam aluatul:


Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat fluid, asemanator celui de clatite.


Cum preparam sosul:


Prajim pentru cateva secunde usturoiul pisat si ghimbirul ras, in putin ulei, intr-un vas teflonat, adaugam apa, otetul, mierea, sosul de soia, ketchup-ul si sarea si dam intr-un clocot. Amestecam bicarbinatul cu putina apa rece si turnam peste sos amestecand continuu pana se ingroasa.


Eu am servit langa o garnitura de orez prajit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu susan si miere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Patricia Iordache 1

09.03.2013, 11:36

Rocsi 1

09.03.2013, 19:54

Mmm pare bun bun!

Patricia Iordache 1

09.03.2013, 20:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08