Pui în sos de soia cu lămâie

de ionix in Pui, 11 Oct 2010 | 3357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 ciocanele
  • Coaja de la o lamaie mare
  • Zeama de la lamaie
  • 3 linguri cu sos de soia
  • ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • lingurita cu busuioc
  • Doua linguri cu ulei
  • 5 linguri cu apa
  • O foaie de dafin
  • Sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui în sos de soia cu lămâie:

Puiul se spala bine si apoi se pune la prajit in uleiul incins. Pentru a nu se arde carnea, stropim din cand in cand cu apa. Cand incepe a se rumeni se adauga ceapa taiata julien, busuiocul si usturoiul.

Se lasa pana se inmoaie putin ceapa si se adauga sosul de soia, foaia de dafin si zeama de lamaie, impreuna cu restul de apa. Se lasa pana scade putin, inca vreo 10-15 minute. Se opreste focul se punea sarea, piperul si coaja de lamaie. Se acopera cu un capac si se lasa 5 minute, sa-si ia din aroma cojii de lamaie.

Se serveste cald cu un vin alb sec sau demisec.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui în sos de soia cu lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Bucataras Medi 1

12.10.2010, 10:30

mie mi-ai pus ceva deoparte?sau ma lasi sa salivez pe aicea?........................

mihaelar63 1

12.10.2010, 15:24

iarasi niste pulpite dragute ,sterpelesc si eu una , am pus la greu sos de soia la peste , dar la pui nu m-am gandit felicitari

ionix 1

13.10.2010, 11:12

@Medi... nu, dar iti dau niste piure de mazare

@Mihaela.... multumesc frumos... eu il folosesc foarte des... mie-mi place peste orez simplu

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu piept de pui in sos