Pui în sos de soia cu lămâie

de ionix in Pui, 11 Oct 2010 | 1361 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 ciocanele
  • Coaja de la o lamaie mare
  • Zeama de la lamaie
  • 3 linguri cu sos de soia
  • ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • lingurita cu busuioc
  • Doua linguri cu ulei
  • 5 linguri cu apa
  • O foaie de dafin
  • Sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui în sos de soia cu lămâie:

Puiul se spala bine si apoi se pune la prajit in uleiul incins. Pentru a nu se arde carnea, stropim din cand in cand cu apa. Cand incepe a se rumeni se adauga ceapa taiata julien, busuiocul si usturoiul.


Se lasa pana se inmoaie putin ceapa si se adauga sosul de soia, foaia de dafin si zeama de lamaie, impreuna cu restul de apa. Se lasa pana scade putin, inca vreo 10-15 minute. Se opreste focul se punea sarea, piperul si coaja de lamaie. Se acopera cu un capac si se lasa 5 minute, sa-si ia din aroma cojii de lamaie.


Se serveste cald cu un vin alb sec sau demisec.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui în sos de soia cu lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bucataras Medi 1

12.10.2010, 10:30

mie mi-ai pus ceva deoparte?sau ma lasi sa salivez pe aicea?........................

mihaelar63 1

12.10.2010, 15:24

iarasi niste pulpite dragute ,sterpelesc si eu una , am pus la greu sos de soia la peste , dar la pui nu m-am gandit felicitari

ionix 1

13.10.2010, 11:12

@Medi... nu, dar iti dau niste piure de mazare

@Mihaela.... multumesc frumos... eu il folosesc foarte des... mie-mi place peste orez simplu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Pulpe umplute, la cuptor, cu cartofi molcomi