Pui indian Korma

de Sidy in Pui, 12 Feb 2013 | 3159 vizualizari

 

Puiul Korma este o reteta indiana , ce s-a preparat la inceput din carne de miel, dar prin diversificare se face acum din carne de pui.Si daca este si din pui de la tara, de casa, este si mai buna.
Korma este un tip de sos curry bogat, ce are ca ingredient de bază nuca de cocos.
Carnea este prăjită la foc puternic şi apoi gătită la temperatură redusă. În mod tradiţional, orice fel de mâncare în care legumele sunt înabuşite în apă, supă şi iaurt sau smântână, poartă denumirea de korma.

 

INGREDIENTE

  • Un pui de casa-mai putin pieptul
  • 2-3 cm radacina ghimbir
  • un varf cutit ghimbir pudra Kotany
  • 150 ml iaurt degresat
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 2 catei usturoi
  • 2 ardei iuti mari
  • 1 lingurita chili iute Kotany
  • 1/2 ardei rosu kapia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 450 g ceapa taiata felii
  • 1 lingurita rasa coriandru macinat
  • 1/2 lingurita rasa piper alb Kotany
  • 1 lingurita curcuma(turmenic)
  • 250 ml supa de carne calda
  • 75 g nuca cocos
  • 1 ligurita rasa sare de mare
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui indian Korma:

Transam puiul si il curatam de pielita si de grasime, apoi il punem intr-un vas la rece in iaurtul amestecat cu ghimbirul curatat si ras si cu cel pudra.Lasam puiul la marinat macar doua ore.Ideal ar fi sa il lasam de seara pina dimineata.

Ceapa mica, usturoiul, ardeii si 5o ml supa se pun in blender si se mixeaza bine.Golim amestecul intr-un bol si-l dam deoparte.

Cele 450 g de ceapa taiate julien se pun intr-o tigaie nonaderenta cu doua linguri cu apa si o sotam bine pina isi schimba putin culoarea(galben-maronie), apoi cu o lingura cu gauri o scoatem si o punem deoparte.

In aceeasi tigaie punem uleiul, curcuma, piperul si coriandrul, agitam tigaia si adaugam apoi puiul cu marinada de iaurt cu ghimbir.

Marim focul aproape de iute , cam 10 minute , amestecand din cand in cand.Adaugam pasta din blender si dam focul mai mic , apoi adaugam supa si nuca de cocos.Lasam sa dea in clocot.

Adaugam ceapa sotata si dam focul la mic , acoperim cu un capac si lasam sa fiarba carnea cam o ora. Fiind pui de casa fierbe mai greu.

Cand puiul este gata, stingem focul si turnam zeama de lamaie, apoi servim cu orez cu legume.

Pofta mare sa aveti !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui indian Korma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Doinavar 1

14.02.2013, 19:12

Super reteta.
De ce nu se foloseste si pieptul?

diana_k 1

14.02.2013, 21:59

o reteta foarte buna

Sidy 1

15.02.2013, 09:16

Doinavar...din piept facem alte bunatati !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!