Pui la cuptor cu cartofi

de articook in Pui, 7 Iun 2010 | 9919 vizualizari

 

Aceasta reteta e inspirata de la Jamie Oliver.
Este usor de facut, nu are cum sa nu reuseasca.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg de aprox. 2 kg
  • 1 lamaie mare
  • 1 caciulie intreaga de usturoi
  • rozmarin
  • cimbru
  • sare de mare si piper verde boabe proaspat macinat
  • 2 kg cartofi
  • ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu cartofi:

1. Se sareaza si pipereaza puiul si pe exterior si pe interior, cu piper verde boabe, proaspat macinat, dupa care se pune in frigider pana seara cand il veti gati, daca sta de dimineata pana seara la frigider condimentat, va avea un gust mai bun.

 2. Incepeti prin a curata cartofii, intre timp puneti o oala mare cu apa la fiert si cu putina sare, cand ati terminat de curatat cartofii taiati-i in 2 sau 3 daca sunt mai mari si puneti-i in apa cand fierbe, peste puneti si lamaia si usturoiul intreg cu coaja lasata pe el. Lasati sa fiarba cam 12 minute dupa care scoateti separat usturoiul si lamaia pentru a le introduce in pui, cartofii lasati-i in strecura sa se usuce.

3. Porniti cuptorul la 190°C.

4. Scoateti puiul din frigider puneti-l intr-un vas incapator, turnati ulei de masline intorcandu-l pe toate partile, pentru a se unge bine, dupa ce a-ti intepat lamaia de vreo 10 ori cu un cutit, puneti-o in interiorul puiului impreuna cu cimbrul si usturoiul si bagati la cuptor pentru 45 min. dupa care scoateti puiul pe un platou si puneti si cartofii {condimentati cu rozmarin} in tava amestecand putin pentru a lua din sosul si uleiul scurs din pui, faceti loc in mijloc pentru pui si asezati-l inapoi, mai lasati inca 45 min. dupa care verificati puiul, daca se desprinde usor carnea de pe os, inseamna ca este gata. Eu am lasat puiul in cuptor in total 3 ore dintre care 20 min. am pus pe programul de ventilare cu aer cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

articook 1

08.06.2010, 12:03

Multumesc de bun venit! si de furculite
Eu zic ca este cel mai bun mod pentru a gati un pui intreg, si promit ca ti se topeste in gura...

Rocsi 1

10.06.2010, 19:13

bun venit...foarte bun

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 21:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gratin de broccoli cu pui