Se incalzeste cuptorul la 190⁰C.Se unge o tava de copt cu 1 lingura ulei de masline si se imprastie apoi ceapa verde.Puiul se unge cu 1 lingura ulei de masline si se freaca cu 2-3 lingurite de sare cu ierburi aromate.Se toarna deasupra vinul si se da la copt 1h 30 minute, pana cand puiul s-a rumenit si s-a fragezit.
Dupa ce puiul s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa deoparte, acoperit cu folie de aluminiu.
Intre timp, intr-o cratita, se pune zeama de supa de pui la incalzit pana cand incepe sa fiarba.Se rade tot ce a ramas in tava de copt in cratita cu supa fierbinte.Se adauga mazarea,cartofii fierti, tarhonul si busuiocul, sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba 5-10 minute.
Puiul se aseaza pe un platou, iar langa se pun legumele.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro